Що робити з часниковими стрілками

стрілки
Поділитися новиною

стрілкиКористь часнику давно всім відома: за змістом вітамінів він перевершує багато овочів. На початку літа на городах та грядках ароматна рослина пускає довгі зелені пагони, які потрібно обов’язково прибирати, тому що вони гальмують розвиток головок часнику.

Насправді мало хто знає, що паростки часнику не тільки їстівні, але ще і більш корисні, ніж головки. Часто цей цінний подарунок природи відправляється на смітник. Ми розповімо, як з розумом використовувати часникові стрілки і назавжди подружитися з цим дивовижним зеленим лікарем.

Для заготівлі підходять тільки ті пагони, які мають форму спіралі і ще не встигли зацвісти. Обирайте молоденькі, насиченого зеленого кольору. Прямі стрілки вже занадто жорсткі і сухі.

Інгредієнти:

1 кг молодих стрілок часнику

1 л води

2 ст. л. цукру

2 ст. л. яблучного оцту

парасольки кропу

чорний перець горошок

лавровий лист

Приготування

Простерілізуйте банки. Пагони, без бутонів і світлої частину. Варіть в підсоленій воді 2-3 хвилини, відкиньте на сито. Втрамбуйте стрілки якомога щільніше в банки. Залийте маринадом стрілки в банках до самого верху, на дно яких покладіть лавровий лист, горошок і кріп. Закрийте закручуючими кришками, бережіть в холодильнику або льосі.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...