Призов 2020: тестування на COVID-19 та обсервація

IMG 9443 копия
Поділитися новиною

IMG 9443 копияЦього року, активна фаза весняного призову на строкову військову службу до Збройних сил України, в зв’язку із карантином, розпочалася пізніше ніж зазвичай. До 25 травня у військових комісаріатах вивчали особові справи призовників. Потім розпочали роботу військово-лікарські комісії. А 15 червня в Гадяцькому РВК відбулася перша відправка призовників до лав ЗСУ.

Служити відправили 11 чоловік: Дмитра Антонова (с.Сари), Віталя Верещаку (с.Сари), Романа Гацька (с.Лютенька), Юрія Дмитерка (с.Рашівка), Сергія Сала (с.Петрівка-Роменська), Олексія Самойленка (с.Мала Побиванка), Владислава Юрченка (с.Лютенька), Владислава Боровика (м.Гадяч), Михайла Гетьмана (с.Соснівка), Тараса Жабка (с.Плішивець), Олексія Коренівського (с.Сари).

Призивні заходи відбувалися з дотриманням карантинним обмежень – роботу організували так, щоб не було скупчення і черг. Якщо у призовника не було маски, її видавали у військкоматі. Окрім перевірки стану здоров’я юнаків на придатність до проходження строкової військової служби, цього року було передбачене експрес-тестування на коронавірус. Усім призовникам в день відправки провели тестування – результати негативні.

До речі, у зв’язку із карантином, для призовників передбачено двотижневу обсервацію, яку вони проходитимуть у навчальних центрах, перш ніж розпочати повноцінну підготовку.

Служба проходитиме у місцях постійного розташування військових частин. Залучати військовослужбовців строкової служби до виконання завдань у зоні проведення ООС не будуть. Відтермінування призову не затримає демобілізацю – військовослужбовців звільнять відповідно до раніше встановленого графіка — у квітні, травні та червні наступного року.

«БМ»

P.S. Дотримуючись карантинних вимог усі призовники були в захисних масках. Зняли їх тільки на наше прохання для того, щоб зробити пам’ятне фото.

ДОВІДКОВО

Відповідно до законодавства, призову підлягають громадяни України віком від 18 до 27 років, які не мають підстав на відстрочку або не звільнені від служби в армії за станом здоров’я.

Загальна чисельність призовників під час «весняного» призову — 16 460 осіб, з яких у Збройні сили підуть служити 9000, у Національну гвардію — 5460, у Державну прикордонну службу — 1300, Державну спеціальну службу транспорту — 700 новобранців.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...