На території РЛП “Гадяцький” зберігається заборона на вилов риби

mayak5
Поділитися новиною

mayak5В Україні закінчується нерестова заборона. Відсьогодні, 10 червня – початок відкриття рибальського сезону. Про це повідомили у пресслужбі Полтавського рибоохоронного патруля.

Згідно з повідомленням, рибалкам дозволяють ловити рибу з берега або човна. Можна користуватися всіма видами вудок. Загальна кількість гачків однієї людини не повинна перевищувати п’яти штук. Добова норма вилову – до 3 кг риби на людину та до 30 штук раків, щодо водойм, які закріплені за громадськими об’єднаннями. У місцях, де запровадили платне рибальство дозволяють виловлювати до 5 кг риби та 50 штук раків.

Використовувати сітки, ятері, павуки, екрани, драчі, остроги заборонили. За використання електровудки рибалки понесуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Проте, на річках Псьол та Грунь, у межах території регіонального ландшафтного парку “Гадяцький”, заборону лову риби у період нересту встановлює дирекція парку. Цьогоріч вона, у придаткових системах цих річок, зберігається до 30 червня 2020 року. / Придаткові системи водойм непроточні при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені.
(Держкомрибгосп, Наказ “Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства та Інструкції про порядок обчислення та внесення платежів за спеціальне використання водних живих ресурсів при здійсненні любительського і спортивного рибальства” від 15.02.1999 N 19)

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...