Кримінальна хроніка Гадяцького району

388075
Поділитися новиною

388075У період із 2 по 9 червня 2020 року до чергової частини Гадяцького ВП надійшло 145 заяв та повідомлень, із них 23 повідомлення, відомості яких внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого Кримінальним кодексом України, а саме:

2 – за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами);

4 – за ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження);

6 – за ст.185 КК України (Крадіжка);

1 – за ст.365-2 КК України (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги);

1 – за ст.246 КК України (Незаконна порубка лісу);

1 – за ст.384 КК України (Введення в оману суду або іншого уповноваженого органу);

1 – за ст.263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); 

1 – за ст.388 КК України (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описане чи підлягає конфіскації);

1 – за ст.356 КК України (Самоправство);

1 – за ст.301 КК України (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів); 

1 – за ст.309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ін.

2 червня надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що на відрізку автодороги Т-1705 поблизу села Вельбівка відбулася ДТП. Поліцейськими було встановлено, що водій  автомобіля марки Mersedes Benz, не впоравшись із керуванням транспортного засобу, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив з’їзд на узбіччя дороги, де в подальшому допустив зіткнення з деревом, у результаті чого пасажир отримав тілесні ушкодження.  З місця події водій зник, залишивши транспортний засіб. Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу водія, причетного до ДТП, ним виявився 20-річний місцевий житель. За фактом ДТП відомості внесені до Єдиного реєстру досудових  розслідувань за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

4 червня близько 16 год. 30 хв. у селі Мартинівка неповнолітній житель одного із сусідніх сіл спільно зі своїм неповнолітнім товаришем шляхом вільного доступу здійснили крадіжку спортивного велосипеда «Ардіс», що належить 26-річній жительці села Велике. Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.185 КК України.

4 червня до Гадяцького ВП звернулась місцева жителька з письмовою заявою про те, що щойно невідома особа, перебуваючи разом із заявницею в магазині «СТОК», викрала в неї із сумочки гаманець, в якому знаходилось близько 160 гривень та банківська картка чоловіка заявниці, з якої зловмисник у подальшому міг зняти кошти в сумі 2 тисячі гривень. По даному факту порушено кримінальне провадження за ст.185 КК України. В ході оперативно-розшукових заходів співробітниками сектору кримінальної поліції Гадяцького ВП було встановлено, що крадіжку скоїв раніше судимий громадянин, 1991 р.н.

4 червня близько 19 години неподалік села Соснівка співробітниками сектору реагування патрульної поліції Гадяцького ВП під час патрулювання території району було виявлено факт незаконного порубу дерев породи сосна. В ході дослідчої перевірки було встановлено, що два місцеві жителі в лісовому масиві на території Соснівської сільської ради здійснили самовільний поруб  в кількості дев’яти дерев породи сосна. По даному факту відомості внесені до ЄРДР за ч.2 ст.246 КК України. Сума збитків установлюється.

6 червня близько 9 години 50 хв. на автодорозі Т-1705 у напрямку села Веприк 62-річна водійка легкового автомобіля марки «Шевроле Круз» під час випередження мопеда «Альфа», що рухався в попутному напрямку, не врахувала дорожню обстановку й не обрала безпечні прийоми маневрування ТЗ на дорозі, в результаті чого допустила зіткнення з мопедом. 48-річний кермувальник мопеда «Альфа» отримав тілесні ушкодження та був доставлений до Гадяцької ЦРЛ. За фактом дорожньо-транспортної пригоди відомості внесені до Єдиного реєстру досудових  розслідувань за ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За вказаний період Гадяцьким ВП також проводились заходи щодо протидії адміністративним правопорушенням у публічних місцях. У ході проведених заходів було складено протоколів:

9 – за ст.178 чч.1, 2, 3 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді);

7 – за ст.183 КУпАП (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб);

2 – за ст.173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства в сім’ї);

1 – за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство);

1 – за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей);

1 – за ст. 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця);

3 – за ст.192 КУпАП (порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи  пневматичної зброї і правил взяття її на облік).

Протягом тижня в ході виконання службових обов’язків щодо нагляду за дотриманням правил дорожнього руху було виявлено 58 порушень ПДР, а саме:

13 – за ст.121 КУпАП (порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременем безпеки або мотошоломами);

12 – за ст.122 КУпАП (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху);

1 – за ст.122-4 КУпАП (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди);

13 – за ст.126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів на право керування таким ТЗ або не пред’явила їх для перевірки);

7 – за ст.127 КУпАП (порушення правил дорожнього руху пішоходами);

5 – за ст.124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів);

4 – за ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) та інші.

Усього протягом минулого тижня Гадяцьким ВП було складено 73 адміністративних протоколи.

Петро Токар, т.в.о. начальника Гадяцького ВП

LIVE OFFLINE
track image
Loading...