Вельбівка до Великих Будищ, а Сари – до Гадяча. Уряд затвердив фінальний план формування територій громад

6d34042115c2a7b59c2cf3365ce43098 18727
Поділитися новиною

6d34042115c2a7b59c2cf3365ce43098 18727Кабмін після піврічних консультацій сформував 61 ОТГ і тим самим затвердив Перспективний план територій громад Полтавської області.

Кабінет Міністрів України затвердив перспективний план формування територій громад Полтавської області. Про це 13 травня, на засіданні Уряду повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. 

Фінальний план передбачає створення 61-ї громади на Полтавщині .

Затверджений сьогодні план ОТГ виглядає так:

Як бачимо, Полтавська громада, яка є найбільшою за населенням та бюджетом, складається із Полтавської, Абазівської, Бричківської, Валківської, Гожулівської, Пальчиківської, Сем’янівської, Супрунівської, Тахтаулівської, Чорноглазівської, Ковалівської громад.

Перший етап децентралізації має закінчитися місцевими виборами у жовтні 2020 року.

ЦВК «наріже» виборчі округи відповідно перспективного плану. Так, міського голову Гадяча будуть обирати також мешканці Біленченківки, Сар і Харкківців. Міський голова буде керівником всієї ОТГ.

Але, після створення ОТГ, мешканці Сарівської сільради не стануть міськими жителями. Це буде старостинський округ. Замість сільського голови там буде староста — його будуть або обирати, або призначати. Люди, які є в штаті сільської ради, будуть переведені до штату міської, але продовжать працюватимуть віддалено. ОТГ вирішуватиме, яка кількість старостинських округів буде в об’єднанні. Як правило, колишня сільрада стає старостинським округом.

“БМ”

2 коментарі до “Вельбівка до Великих Будищ, а Сари – до Гадяча. Уряд затвердив фінальний план формування територій громад

  1. А як же вельбівчанам добиратись до Будищ

  2. Вельбівчани відмовилися від пропозиції Гадяцького міського голови про приєднання до Гадяча. Напевне вони тоді враховували нинішню ситуацію. Може гіперлуп проведуть.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...