Сьогодні теплого Якова; гадаємо по ночі про липень, і про надзвичайно важливі небесні ротації

630 360 1589274501 626
Поділитися новиною

630 360 1589274501 626Сьогодні апостола Якова, старшого брата Іоанна Богослова. Брати, разом із апостолом Петром, були найближчими учнями Ісуса Христа.

Яків – єдиний апостол, чия смерть описана в Новому Заповіті. На іконах він зображується з посохом і мушлею. Мощі святого знаходяться в соборі святого Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела, а дорога до нього – одним із найбільш відомих паломницьких маршрутів.

 

У сиву давнину вважали, що на Якова починають нишпорити по світу всілякі смертоносні хвороби. Про вакцини тоді й не чули, тому треба було добряче викупатися у воді з березневого снігу, яку задля цього зберігали в темному й прохолодному місці. А ще від Якова українські селяни припиняли сватання, вважаючи, що «Хто в травні звінчається, то буде вік маятися», або: «У травні оженився, то вік журився».

 

Селяни, хоч уже й виганяли на випас тварин, але зауважували: «На Якова трава ніякова». Теплий вечір і зоряна ніч на Якова віщували сухе літо, коли ж дощило, то дощовим мав бути липень.

 

З іменинами вітайте Якова, Єфрема, Гната, Микиту, Василя.

 

13-14 травня планета рішучих дій Марс переходить від Водолія до Риб. Працездатність буде низькою, ефективність учинків теж. Найліпше сконцентруватися на рутинних справах, ще й до того ж у мінімальному об’ємі. Відсьогодні і до 23 червня Венера в Близнюках рухатиметься ретроградно. Що це все означає? А те, що вся друга половина травня і червень минуть у жорсткому протистоянні логіки, ясного розуму і дуже потужних емоцій. Все це йтиме не паралельно одне одному, лише іноді пересікаючись, а в жорсткому перпендикулярі – аж іскри летітимуть, але приховано. Також це дуже непростий період для фізичного здоров’я, можливі гормональні збої; Венера «відповідає» за ендокринну систему.

 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1990 році: –0,8; а найтеплішим у 1996 – +29,9.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...