Надбавки медикам повністю виплатили тільки в Полтавській області: скільки вони отримали

1331503
Поділитися новиною

1331503

Надбавки до зарплати в розмірі 300%, які обіцяли медикам, що працюють з хворими COVID-19, за березень повністю виплатили тільки в Полтавській області. Про це під час брифінгу в Полтаві заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

“Ми отримали інформацію станом на 8 травня щодо сплати надбавок за березень. Вона невтішна, я буду доповідати прем’єр-міністру і президенту, особливо по окремих областях. Єдина область, яка дійсно виплатила в повному обсязі – це Полтавська область”, – розповів він.

Міністр зазначив, що в середньому в області кожен медпрацівник, який працював з інфекцією, отримав близько 21 тисяч гривень. За його словами, це саме ті 300%, які вони і повинні були отримати.

Що стосується інших областей, то там ситуація не настільки райдужна, і Степанов запевняє, що з нею “будуть розбиратися”.

“Я впевнений, що ми доведемо це до кінця і всі наші медичні працівники отримають належну їм заробітну плату разом з надбавками“, – зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення, що медики, які лікують пацієнтів з COVID-19, отримають 300% надбавки до зарплати. На це виділили 15,7 млрд грн, яких має вистачити на три місяці – до кінця червня.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...