Коронавірус поширився світом між жовтнем та груднем минулого року

coronavirus 49140261920
Поділитися новиною

coronavirus 49140261920Команда дослідила понад 7,5 тисячі вірусів з усього світу.  Генетичний аналіз зразків понад 7,5 тисячі людей, інфікованих COVID-19, дозволяє припустити, що новий коронавірус швидко поширився усім світом між 6 жовтня та 11 грудня минулого року і адаптується до господаря-людини.

 Дослідження, проведене вченими в Інституті генетики Університетського коледжу Лондона (UCL), виявило майже 200 повторюваних генетичних мутацій нового коронавирусу – SARS-CoV-2, які, за словами дослідників, показали, як він може еволюціонувати під час поширення серед людей, пише The New York Times

За словами професора та керівника дослідження Франсуа Балу, результати показали, що значна частина генетичної різноманітності SARS-CoV-2 виявлена у всіх найбільш постраждалих від недуги країнах. Це означає, що вірус широко поширювався всім світом від самого початку епідемії.

“Всі віруси природно мутують. Саме собою це не погана річ, і нема підстав вважати, що SARS-CoV-2 мутує швидше або повільніше, ніж очікувалося”, – сказав Балу. “Поки ми не можемо сказати, чи стає SARS-CoV-2 більш-менш смертельним і заразним”.

Висновки команди UCL, опубліковані в середу в журналі Infection, Genetics and Evolution, підтверджують, що вірус з’явився в кінці 2019 року, сказав Балу, перш ніж швидко поширитися по всьому світу. Дослідження не змогло підтвердити точну відправну точку або місце розташування.

Команда Балу дослідила понад 7,5 тисячі вірусів з усього світу. Їхні результати доповнюють докази, того, що віруси SARS-CoV-2 мають загального предка від кінця 2019 року. Це означає, що малоймовірно, що цей вірус був серед людей до того, як був вперше виявлений, сказав Балу. 

Зазначимо, дослідження французьких вчених показало, що в країні коронавірусом заразився чоловік ще 27 грудня, майже за місяць до того, як Франція підтвердила свої перші випадки. Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що “не здивована”, і закликала країни розслідувати будь-які інші ранні підозрілі випадки.

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...