СТАТТЯ NEW YORK TIMES ПРО ВБИВСТВО АГЕНТАМИ ФСБ УКРАЇНСЬКОГО ОФІЦЕРА ОТРИМАЛА ПУЛІТЦЕРІВСЬКУ ПРЕМІЮ

3c5d407 pulitzer
Поділитися новиною

3c5d407 pulitzerСпівробітники американської газети The New York Times стали лауреатами Пулітцерівської премії 2020 року за вісім матеріалів про режим президента РФ Володимира Путіна, серед яких є стаття про вбивство українського військового Івана Мамчура на замовлення ФСБ Росії.

Відповідна інформація міститься на сайті премії.

“Співробітники The New York Times – за набір захоплюючих історій, які піддаються великому ризику, викриваючи хижаків режиму Володимира Путіна”, – йдеться в описі переможця.

Серед восьми матеріалів також є текст про вбивство українського військового Івана Мамчура на замовлення ФСБ РФ у 2016 році.

Інші репортажі стосуються втручання Кремля у справи інших країн, спроба отруєння бізнесмена у Болгарії, російська активність в Лівії та Центральній Африканській Республіці, а також бомбардування лікарень у Сирії російськими літаками.

Як відомо, 37-річного Івана Мамчура, який працював у Рівненському слідчому ізоляторі майором внутрішньої служби, застрелили у вересні 2016 року в коридорі житлового будинку.

Слідство встановило, що раніше двічі судимий громадянин України Смородінов у січні-лютому 2016 був завербований співробітниками ФСБ в Москві. У вересні 2016 після того, як колишній АТОвець Мамчур відмовився працювати на російські спецслужби, Смородінов застрелив його з пістолета в під’їзді будинку. За це кілер отримав близько 5 тисяч доларів і 300 тисяч російських рублів.

Джерело

LIVE OFFLINE
track image
Loading...