Центральний ринок у Полтаві оштрафували за недотримання вимог

25969
Поділитися новиною

25969

Центральний ринок Полтави оштрафували на 170 тис. грн. за те, що відкрився без дотримання вимог МОЗ та Уряду.Про це повідомив виконувач обов’язків міського голови Олександр Шамота.

За його інформацією, ринок, попри постанову Кабінету міністрів та домовленості, досягнуті на зборах керівників ринків 30 квітня, відкрився з порушенням усіх перерахованих Міністерством охорони здоров’я та Урядом вимог. Зокрема ринок не має відповідної реєстрації як агроспоживчий та не дотримується заходів санітарної безпеки.

Держпродспоживслужба та поліція зафіксували всі порушення, склали акти та протоколи.

Нагадаємо, 1 травня у Полтавській області відкрили чотири ринки: в Лубнах, Гребінці, Миргороді та Котельві.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області на засіданні розглянула питання про вимоги щодо профілактичних заходів протидії поширенню COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках.

Комісія рекомендувала райдержадміністраціям, міськвиконкомам, об’єднаним територіальним громадам дозволити роботу агропродовольчих ринків лише за умов повного дотримання розроблених і затверджених Головним державним санітарним лікарем України протиепідемічних вимог, повідомили на офіційному сайті Полтавської обласної державної адміністрації.

Зокрема, працівників і відвідувачів впускатимуть на ринок лише в масці чи респіраторі та після проходження температурного скринінгу. На кожному вході на ринок мають бути антисептики, контактні поверхні повинні дезінфікувати кожні три години. На ринку має бути не більше одного покупця на 10 кв. м. Також після робочого дня мають дезінфікувати всю територію ринку, а адміністрація має не допускати стихійної торгівлі.

Згідно з повідомленням, на Полтавщині зареєстровано 54 продовольчі ринки. 1 травня роботу розпочали чотири ринки: в Лубнах, Гребінці, Миргороді та Котельві. Діяльність кожного ринку контролює 2 представники Держпродспоживслужби.

Фото poltavske.tv

LIVE OFFLINE
track image
Loading...