У Миргороді судили лікарку за допис у Facebook

vrach neokazanie nakazan 0
Поділитися новиною

vrach neokazanie nakazan 0Поліція склала адміністративний протокол на лікарку Миргородської центральної районної лікарні Аліну Шаніну, яка поширила у соцмережі Facebook інформацію про нестачу захисних засобів у лікарні. Їй закидають, що вона провокувала панічні настрої у суспільстві під час карантину, йдеться у ТСН.19:30.

У соцмережі Аліна Шаніна досить часто поширює різну інформацію: 1 квітня вона розмістила відео одного блогера, який розповідав про брак масок та рукавиць у місті. “Я працюю в лікарні, і оскільки це зачіпало тему лікарні, я хотіла його зберегти на своїй сторінці, щоб потім передивитися”, – пояснила лікар.

За її словами, відео переглянула й забула. Майже за місяць їй зателефонували з поліції. “Подзвонив дільничний, каже: “На вас скарга, треба писати протокол”, – згадує Шаніна. Дільничний протокол склав. У копії, яку показала лікарка, вказано: “Розмістила відео з неправдивою та неперевіреною інформацією сумнівного змісту. Може викликати панічні настрої серед інших користувачів соцмережі”.

Як повідомив начальник відділу комунікації поліції Полтавської області Юрій Сулаєв, матеріали були надані від Служби безпеки України. “Надані матеріали від СБУ на те, що це є порушенням кодексу України про адмінправопорушення – поширення неправдивих чуток. На підставі цих матеріалів поліцейські в межах своїх повноважень склали адмінпротокол”, – сказав він.

До суду за допис у Facebook. В Миргороді поліція склала адмінпротокол на лікарку, яка поширила інформацію про нестачу захисних засобів у лікарні. Їй закидають, що вона провокувала панічні настрої у суспільстві під час карантину. Всі подробиці у сюжеті. Більше про коронавірус

Але, як відзначає колишній омбудсмен, а нині адвокат Валерія Лутківська, в протоколі не вказано, до чого конкретно апелюють. Та й саме відео досі є у відкритому доступі. “Стосовно цього відео нема жодного протоколу, що воно може спровокувати паніку. Однак, десь 4,5 тис репостів”, – додала вона.

При цьому поліція протокол склала тільки на Аліну Шаніну. Це дивує її колег. “Якщо людина переплатила чиєсь відео, при цьому не закликаючи до якихось протиправних дій, я не бачу в цьому ніякого злочину”, – вважає хірург Олексій Чуприна.

 Він додає, що відео бачив, але нічого страшного не помітив. А слова про те, що лікарні бракувало захисних засобів, – правда. “Забезпечення на нормальному рівні відбулося тижня два тому”, – каже Чуприна.

Підтверджує це і жителька Миргороду Оксана Устименко, чию доньку лікували в цьому медзакладі на початку місяця. “Я бачила, в чому ходив медперсонал. У інфекційному відділенні персонал був частково в масках, а частково ні. Рукавички тіки на одному медику”, – розповіла мати хворої дитини. Через те жінка ще й сама дещо докупляла медикам. “Рукавички для медиків купляла, шприци, спирт”, – сказала Оксана Устименко.

Головний лікар медзакладу коментувати ситуацію на камеру відмовився. Але телефоном запевнив, що як на початку місяця, так і нині, із забезпеченням все гаразд. “Оця пані Аліна, дуже така цікава особа. Тому не хочу нічого казати. Це дезінформація. На даний час у нас проблеми нема. На перше число я не готов назвати цифри, але думаю що все було”, – заявив він.

На суді з’ясувалося, що претензія стосується інформації про кількість хворих в районі, яка ніби не достовірна.

Суд вирішив, що обґрунтувати це в поліції не змогли. Тож повернув на допрацювання.

“БМ”

Фото використане як ілюстрація.

4 коментарі до “У Миргороді судили лікарку за допис у Facebook

  1. Так а Нікітенко в своєму відео про створення благодійного фонду говорить що наша лікарня не забезпечена усим необхідним. Відправте його відео в СБУ.

  2. [quote name=”В”]Так а Нікітенко в своєму відео про створення благодійного фонду говорить що наша лікарня не забезпечена усим необхідним. Відправте його відео в СБУ.[/quote]
    А вона хіба забезпечена?

  3. У людей забирають свободу слова.
    Це залякування громадян, СБУ і правоохоронними органами.
    Підтримайте петицію проти закону 3316.
    Це наступ на права громадян України, люди під приводом карантину і вірусу влада нам вводить диктатуру, глобальний контроль, обкрадає нас і таким чином знищує.
    Всю смертність тепер просто хочуть списати на вірус, який не такий вже й небезпечний, як вірус нашої влади.

  4. Інформація до роздуму, ЧОМУ, (ЯКА ПРИЧИНА) В УКРАЇНІ КОЖНИЙ П”ЯТИЙ ХВОРИЙ НА КОРОНОВІРУС МЕДИК ? ( Це офіційна статистика).А для СБУ і поліції є робота іншого порядку – вияснити з чиєї вини в держрезерві не оказалось індивідуальних засобів захисту, деззасобів, спирту і елементарного парацетамолу ?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...