Оштрафували б на 17 тисяч, якби гадяцькі поліцейські вміли складати протокол

31302 650x410
Поділитися новиною

 31302 650x4109 квітня 2020 року у Гадяцькому районному суді розглянули матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності особи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Згідно протоколу про адміністративне правопорушення, 21.03.2020 близько 17 години відповідач у магазині «Смак», що знаходиться в м. Гадяч, у період карантину продала пляшку горілки та закуску відвідувачам, які відкрито розпивали у магазині за столом, чим вчинила правопорушення, передбачене ст.44-3 КУпАП. Але, вивчивши матеріали справи, суддя дійшов до висновку про необхідність повернення вказаної справи на доопрацювання з огляду на наступне.

Так, у порушення ст.256 КУпАП у протоколі про адміністративне правопорушення №248137 від 21.03.2020 щодо відповідача чітко не вказано, в чому полягала суть адміністративного правопорушення, вчиненого останньою.

Статтею 44-3 КУпАП передбачено відповідальність за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

При цьому, у змісті протоколу про адміністративне правопорушення щодо відповідача вказана фабула так, як вона зазначена у відповідній статті КУпАП, не розкрита.

У протоколі взагалі відсутнє посилання на нормативний акт, яким введений карантин та обмежувальні заходи у зв’язку зі встановленням на всій території України карантину. Не розкрито, яке коло обмежувальних заходів в умовах карантину було порушено відповідачем.

У протоколі не вказано посаду особи, яка притягається до відповідальності, що має суттєве значення, так як санкцією статті передбачено різні адміністративні стягнення за вчинення правопорушення, передбаченого вказаною статтею, різними суб’єктами його вчинення громадянами та посадовими особами.

Протокол містить виправлення, яке не читається, та не засвідчене в установленому законом порядку.

Таким чином, під час доопрацювання необхідно вірно викласти суть правопорушення заст. 44-3 КУпАП, розкривши детально зміст об’єктивної сторони складу відповідного правопорушення відносно особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, з урахуванням вищенаведеного у постанові, оскільки суд, у свою чергу, при розгляді адміністративного матеріалу пов’язаний фабулою правопорушення, яка викладена у відповідному протоколі про адміністративне правопорушення відносно особи.

За таких обставин зазначений матеріал не може бути розглянутий судом і підлягає поверненню Гадяцькому ВП ГУНП у Полтавській області для усунення недоліків.

За матеріалами відкритих даних Єдиного державного реєстру судових рішень.

1 коментар до “Оштрафували б на 17 тисяч, якби гадяцькі поліцейські вміли складати протокол

  1. Хоч інколи поліція вчиняє правильні дії. Нічого людей штрафувати, потрібно в цій ситуації, коли влада вчиняє протиправні дії проти свого народу та інтересів держави та заставляє поліціантів писати постанови на людей, штрафувати, щоб наповнити бюджет та було що красти депутатам та іншим ланкам держструктур. То такі дії з боку поліцейських це не нагрій ший вихід.
    Шановна редакція, чому не має статті про закон 3316, який вводиться під час карантину, що навмисно нашою владою затягується, щоб заборонити й придушити мітинги проти влади і їх дій проти народу України.
    Тільки за цей вірус і пишите, більшості це вже набридло читати, слухати, дивитися.
    А закон 3316 це обмеження права на свободу слова, і на мою думку ви, як ЗМІ повинні звернути увагу самі та щей привернути увагу населення, а не тільки вірус-вірус і ще раз вірус.
    Досить допомагати владі, яку вже не підтримує населення, дурачити людей та порушувати їх права й свободи.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...