Пересування не більше двох осіб та обов’язкова наявність маски: Кабмін опублікував перелік нових заборон

upload RIAN 02779913.HR.ru pic905 895x505 53160
Поділитися новиною

upload RIAN 02779913.HR.ru pic905 895x505 53160Кабінет Міністрів вирішив запровадити в Україні суворіші заходи безпеки на період карантину до 24 квітня 2020 року. Зокрема, заборонятиметься перебувати в громадських місцях без маски, відвідувати парки, сквери та прибережні зони, пересуватися групами більш ніж дві особи та відвідувати спортивні й дитячі майданчики. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України.

«Зважаючи на щоденне зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні більше, ніж на 10 %, та враховуючи рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і досвід міжнародної практики, уряд вважає за потрібне запровадити більш жорсткі вимоги щодо карантину», – пояснюють у Кабміні.

Зокрема, під час карантину, який триватиме до 24 квітня 2020 року на всій території України, серед внесених нових змін діятиме заборона на:

– перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;

– переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;

– перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;

– відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

– відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

– проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких беруть участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

Зазначимо, що деякі обмежувальні заходи вже введені в дію місцевою владою. Всі інші нововведення будуть опрацьовані з урахуванням пропозицій уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та профільних міністерств та відомств.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...