Українців закликають відсвяткувати Великдень вдома

101962
Поділитися новиною

101962Президент України заявив, про підготовку проекту «Великдень вдома».

Президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку проекту «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати вдома, не збираючись натовпами у церквах. Як інформує прес-служба Офісу президента, про це Зеленський сказав головам облдержадіністрацій та міським головам обласних центрів на селекторній нараді.

«Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проект «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах», – сказав він.

Учасники селекторної наради розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей вони мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я оточуючих. Зеленський повідомив, що існує домовленість з главами церков щодо долучення за потреби їхніх представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню Covid-19. Однак, наголосив президент, найскладнішим залишається питання Великодніх свят.

«Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводити онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Усі очільники церков погоджуються з цим», – заявив Зеленський.

До слова, цьогоріч Великдень припадає на 19 квітня. Католики у 2020 році відзначатимуть Великдень традиційно тижнем раніше – 12 квітня.

Нагадаємо, що станом на ранок 25 березня в Україні зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків, серед них перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

На сьогоднішньому засіданні Кабмін продовжив до 24 квітня карантин і запровадив по всій країні режим надзвичайної ситуації.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...