Влада продовжує посилювати умови карантину, щоб стримати інфекцію

3j0a6993 id58135 650x410 650x410
Поділитися новиною

3j0a6993 id58135 650x410 650x410Україна і країни по всьому світу продовжують запроваджувати обмежувальні заходи, щоб стримати поширення коронавірусу. Кількість інфікованих перейшло позначку 411 тисяч людей. Тоді як в Україні станом на кінець вівторка офіційно було зафіксовано 97 хворих.

Сусідні з Україною держави посилюють заходи карантину і обмежують пересування громадян, посилюючи за ними додатковий контроль. У нас в країні влада поки що вирішила обмежитися раніше запровадженими заходами, відклавши ідею з НС. Втім, на місцевому рівні міста посилюють правила карантину. 

Важливо знати:

  • В Україні офіційно підтверджено 97 випадків зараження коронавірусом, більшість з них – у Чернівецькій області та Києві;
  • Мер столиці Віталій Кличко припустив закриття міста на в’їзд і виїзд;
  • У МОЗ не виключають силові заходи для контролю за дотриманням карантину;
  • Епіцентром розповсюдження вірусу у світі після Італії може стати США. 

    В Україні з’явилися нові випадки

    В Україні збільшилася кількість хворих коронавірусом – до 97 осіб. Майже третина всіх інфікованих – 31 людина, знаходиться у Києві. У вівторок, як повідомив мер Києва Віталій Кличко, вірус підтвердили ще у 3 пацієнтів.

    Крім того, протягом вівторка нові випадки фіксували в Тернопільській області та Броварах Київської області.

    Коронавірус виявили ще у одного народного депутата – Сергія Рудика. У київській лікарні з підозрою на вірус також перебуває екс-глава СБУ Валерій Хорошковський. 

    Київ посилює карантин

    Столична влада вирішила додати кілька нових правил до раніше оголошеного режиму карантину. Чиновники заборонили роботу МАФів, які готують шаурму і каву на винос. Також не можна продавати алкоголь на розлив і каву на винос у торгових закладах.

    Крім того, у місті запровадили обов’язковий “масковий режим” для людей, що знаходяться у адміністративних, виробничих приміщеннях і в громадському транспорті.

    Мер Віталій Кличко допустив закриття Києва на в’їзд і виїзд, якщо ситуація з коронавірусом погіршиться. “Максимально обмежувати пересування по місту, закривати в’їзди і виїзди зі столиці, вкрай обмежувати пересування містом людей. Все те, що я перерахував, все це можливо”, – заявив він.

    Голова Нацполіції Києва Андрій Крищенко в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” сказав, що комендантська година могла би стати рішенням, щоб уберегти підприємства і магазини Києва від мародерства. “І ось тут би згодилася заборона виходу на вулицю у нічний час”, – сказав Крищенко. 

    В Україні уряд рекомендує українцям, які перебувають у Туреччині, Катарі, ОАЕ та Казахстані, повернутися додому. Є ймовірність, що в цих країнах запровадять більш жорсткі обмеження на період карантину.

    Щоб забрати громадян, будуть організовані додаткові евакуаційні рейси авіакомпаніями МАУ і SkyUp з перерахованих країн. “Закликаємо не зволікати і придбати квитки вже сьогодні через сайти авіакомпаній”, – повідомили в уряді. 

    Італія залишається лідером за кількістю летальних випадків, викликаних коронавірусною інфекцією. У цій країні загальна кількість загиблих перевищила 6 тисяч людей.

    При цьому ВООЗ заявляє про прискорення поширення коронавірусу у США. За даними організації, 85% заражень, які сталися за минулу добу, припадають на ЄС і США. І 40% з них сталися у Штатах.

    Влада Японії просить у зв’язку з пандемією коронавірусу перенести Олімпійські Ігри, заплановані на липень-серпень у Токіо. Найвірогідніше, змагання пройдуть вже у 2021 році. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...