За тиждень на Полтавщині розпочнеться весняно-літня заборона на промислове та любительське рибальство

25128
Поділитися новиною

25128У Полтавській області з 25 березня та 1 квітня встановлять заборону на вилов риби під час весняно-літнього періоду.

На Полтавщині з метою охорони водних живих ресурсів встановлюватимуть весняно-літню заборону на промислове та любительське рибальство, та пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів.

За інформацією на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, це пов’язано з тим, що протягом весни в усіх водоймах триває нерест риби. Це період, коли риба виходить із глибокої води на мілководдя та відкладає ікру.

Визначили такі строки заборони:

– Кременчуцьке водосховище у межах адміністративної території Полтавської області – з 25 березня по 9 червня (включно);

– у всіх інших рибогосподарських водних об’єктах – з 1 квітня до 20 травня (включно), в придаткових системах річок з 1 квітня по 30 червня.

Також мають заборонити будь-який лов раків у період виношування ікри та першої линьки – з 1 квітня по 30 червня, йдеться у повідомленні.

Під час нересту для рибалок-любителів визначили місця та ділянки, де буде дозволено любительський лов за умови, що ловити можна тільки з берега однією вудкою з одним гачком та одним спінінгом з блешнею, за винятком місць нерестовищ.

На одного рибалку добова норма вилову риби становитиме не більше 3 кг.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...