В режимі самоізоляції перебуває 291 мешканець Полтавщини

zavantazenna 21 5e6f7639833db
Поділитися новиною

zavantazenna 21 5e6f7639833dbІз них на Гадяччині 10 осіб знаходяться на самоізоляції. У той же час, лише одна людина, приїхавши з-за кордону, звернулася до лікарні. 

В Полтавській області на самоізоляції перебуває 291 особа. Про це під час брифінгу щодо оперативної ситуації з COVID-19 повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Громадян України, які повертаються на Полтавщину, мають ідентифікувати і проконтролювати, щоб вони перебували на самоізоляції: “Про всіх цих людей, які повертаються на Полтавщину, знаємо. Нині в області на самоізоляції під наглядом сімейних лікарів перебуває 291 особа. Самоізоляція має тривати 14 днів, щоб виявити чи людина хвора. Наразі в області немає жодного підтвердженого випадку захворювання на коронавірус”.

Синєгубов зазначив, що на Полтавщині є 17 інфекційних відділень на 427 ліжок, які готові надавати допомогу в разі виявлення захворювання. До того ж, за потреби лікарні перепрофілюють інші ліжко-місця під інфекційні. Також в області цілодобово працює оперативний штаб та діє цілодобова “гаряча” лінія 0 800 505 032. На неї вже надійшло понад 100 звернень.

На Полтавщині визначені місця для обсервації у 13 пунктах області на 817 осіб. “Людей, які повертаюся з-за кордону на Полтавщину, відразу на обсервацію не розміщуватимуть. Вони перебуватимуть удома на самоізоляції. Залежно від симптомів лікарі вирішують, чи потрібно цю людину переводити в обсервацію”, – пояснив очільник ОДА.

Для транспортування хворих передбачено три спеціалізованих транспортних засоби класу “С” екстреної медичної допомоги. В кожному лікарняному закладі визначений додатковий медичний транспорт для транспортування хворих.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...