Проблем із постачанням пільгових ліків та інсуліну не буде

9bc3a6c6bc9726e679607665c38262d9cca3c674
Поділитися новиною

9bc3a6c6bc9726e679607665c38262d9cca3c674Минулого тижня ПОКП «Полтавафарм» заморозили банківські рахунки та арештували майно – судові виконавці забрали 7 автомобілів підприємства, у тому числі й спеціалізовані для перевезення інсуліну та нарковмісних препаратів. Інсулін у цього підприємства купувало сто тисяч жителів Полтавщини. Як повідомили обласні ЗМІ, відтепер підприємство не буде перевозити ліки у свої районні філії.

Жителів Гадяча та району неабияк занепокоїла ця інформація. Адже раніше інсуліном і пільговими ліками забезпечувала саме аптека №16 у Гадячі, яка є філією обласного КП «Полтавафарм». Відповідно на адресу редакції почали зверталися з питанням, як тепер бути хворим, які мають необхідність в отриманні цих ліків.

За коментарем ми звернулися до головного лікаря КНП «Гадяцька ЦРЛ» Олександра Басараба:

«Ми із «Полтавафарм» більше не співпрацюємо. Щойно у них почалися проблеми, ми розірвали договір і уклали його із ТОВ «СВ МЕДІКАЛ». Нами був поданий лист на Департамент охорони здоров’я, а вони, у свою чергу, звернулися до Міністерства охорони здоров’я із проханням включити «СВ Медікал» у наказ для видачі інсуліну».

Головний лікар КНП «Гадяцький ЦПМСД» повідомила, що усі пільгові ліки згідно програми заклад також отримує через ТОВ «СВ МЕДІКАЛ». А ПОКП «Полтавафарм» поставляє тільки наркотичні засоби. Але, зі слів Віри Шаповал, жодних проблем із поставкою немає.

Нагадаємо, 2 березня Державна виконавча служба винесла постанову про арешт коштів боржника – ПОКП «Полтавафарм». Кошти підприємства заарештовані на рахунках у «Приватбанку» та «Креді Агріколь Банку» в межах суми стягнення з урахуванням судового збору, витрат виконавчого провадження, штрафів – 7 млн 677 тис. грн.

Рішення прийнято на основі рішення Господарського суду України від 22 жовтня 2019 року, яке боржник так і не виконав.

Справи у ПОКП «Полтавафарм» йдуть поганенько вже давно. На засіданні 52-ої позачергової сесії Гадяцької райради депутати райради просили депутатів Гадяцької міськради, щоб останні звернулися до Полтавської обласної ради з метою передати з комунальної власності області до комунальної власності Гадяцької міської ради аптеку №16 у Гадячі, яка є філією обласного КП «Полтавафарм». Гадячани та жителі району вже давно скаржаться на убогий асортимент аптеки, який, зі слів керуючого аптеки А.Чергінця, зменшився із 9 тисяч до 1,5 тисячі одиниць товару. Як тоді коментував ситуацію керуючий, якщо і далі аптека знаходитиметься в управлінні «Полтавафарму», то невдовзі може закритися.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...