Рух через “старий” міст у Гадячі перекриють пізніше

міст
Поділитися новиною

містЗ 17 березня розпочалась робота по реконструкції старого мосту,через річку Псел. Нагадаємо, міст побудований у 1963 році. У 2006 році стало відомо, що в наслідок експлуатації була пошкоджена крайня тротуарна база мосту. У 2009 році рух на ньому обмежили та зробили одностороннім. На сесії міської ради, яка відбулася 12 березня, Володимир Нестеренко повідомив,що міст буде капітально відремонтований.

На ремонтні роботи з державного бюджету уже виділено 37 млн. грн., та планується додаткове фінансування у розмірі 70 млн. грн. до кінця поточного року. Тендер на виконання цих робіт проходив через «Укравтодор», реконструкцією буде займатися ТОВ «Укрбудміст». Також він розповів, що міст буде повністю розібраний, тож використовуватимуться виключно нові конструкції. Конструкція мосту буде розширена з 9 до 11 метрів, також передбачене додаткове підсилення конструкцій.

Якщо фінансування буде системним, реконструювання мосту планують закінчити до кінця цього року. Міст ще не перекрито, так як підготовчі роботи поки не впливають на рух транспорту. На даний час відсипаються під’їзди до опор. Коли почнеться демонтаж мосту, рух буде повністю перекритий. Також міський голова додав, що конструкції зі старого мосту можна використати для ремонту містка через річку Грунь та покращення переїзду на Ковалевщину.

Про припинення руху транспорту через міст буде повідомлено згодом.

Анжела Замотаєва.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...