Шахраї почали заробляти на коронавірусі

8LGPlKxYSyckP1AkOp2K
Поділитися новиною

8LGPlKxYSyckP1AkOp2KКитайський коронавірус несподівано ошелешив світ, а нещодавно дістався й до України. Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила міжнародну надзвичайну ситуацію. І поки спеціалісти борються з вірусом, шахраї намагаються на цій паніці заробити. Яким чином? Через оголошення в Інтернеті, де пропонують купити ліки від коронавірусу! Які методи вони використовують – читайте далі.

Наприклад, минулого тижня на електронну адресу редакції надійшов лист, в якому пропонували придбати аптечку «Стоп-коронавірус». «Продавці» стверджують, що «…це не фейк, а справді працює! Зрозуміло, що із таким не шуткують. Аптечка доступна для замовлення та відправки у будь який момент. Дієва, як профілактика. На масові замовлення – знижка!»

У той же час, у мережі є чимало оголошень про продаж вакцини проти коронавірусу. За неї просять 2500 гривень. В описі товару зазначено, що розроблено дану протиотруту в Ізраїлі кращими фахівцями своєї справи. Окрім цього, в мережі пропонують придбати профілактичні засоби, які повинні вберегти вас від будь-якого вірусу. У кращому разі, прикриваючись коронавірусом, довірливим покупцям «впарюють» лікарський засіб, який у медицині використовують для профілактики під час застуди. Але продавці переконують і запевняють, що їхні «препарати» дуже дієві і після прийому курсу можна нібито їхати навіть у Китай і не боятися інфікування.

І хоча робота з розробки вакцини дійсно ведеться в кількох країнах, ні МОЗ, ні міжнародне медичне співтовариство не підтвердили дієвість жодної із вакцин. Мало того, згідно повідомлення ВООЗ, досі немає підтверджених способів лікування китайського коронавірусу. Вся терапія направлена на підтримку хворих і полегшення симптомів. Конкретних ліків чи вакцини саме від коронавірусу 2019 nCoV на сьогодні не існує.

Відповідно, оголошення у мережі та повідомлення про продаж вакцини – це справа рук шахраїв, які ладні на все, щоб виманити гроші. Бережіть себе та будьте обережні.

Оксана Кириченко.

Фото використане як ілюстрація.

Від коронавірусу також не захищають:

1) захисні маски.

Маски варто одягати людям, що вже захворіли, для зниження ризику зараження інших в закритих приміщеннях. На вулиці маски неефективні. Також маски вдягають лікарі під час операцій;

2) БАДи та гомеопатія.

Ефективність цих препаратів не доведена, тому вони не здатні захистити від нового коронавірусу;

3) імуномодулятори.

Такі лікарські засоби може призначити лише лікар;

4) цибуля, часник, алкоголь та інші засоби «народної медицини».

Немає жодного наукового обґрунтування ефективності цих засобів. Алкоголь навпаки пригнічує імунну систему і послаблює організм, ускладнюючи процес боротьби з вірусом.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...