Установка датчиків руху та світла

unnamed
Поділитися новиною

unnamedРахунки за електроенергію стрімко зростають і більшість власників квартир шукають різні способи економії енергії. Одними з них є автоматичні системи включення і виключення освітлення. Завдяки таким пристроям, можна раціонально використовувати електроенергію і створити затишну та комфортну атмосферу для усіх мешканців. Установка датчика руху в приватному будинку, квартирі, в середині чи зовні приміщення є досить доступним варіантом для родини з будь-яким рівнем заробітку. Такий внесок у економію ресурсів дуже швидко окупиться і відобразиться набагато меншими цифрами за електрику у платіжках.

Що потрібно знати про установку датчиків руху

Зробити свою оселю більш зручною та функціональною зможе правильний підбір моделі приладу, доцільної схеми його монтажу та вірне підключення до системи енергопостачання.

За подібними послугами варто звертатися у надійну та перевірену компанію. Краще не намагатися виконати подібні роботи самостійно. Саме у сервісній службі вам допоможуть підібрати необхідний варіант датчику (настінний чи стельовий), зробити монтаж без шкоди для вашого інтер’єру та ремонту.

Окрім того, саме кваліфіковані майстри зможуть зробити налаштування пристрою відповідно до особливостей вашого приміщення. Наприклад, якщо у вас живуть домашні тварини, то буде актуальне більш точне регулювання чутливості пристрою і інтервалу відключення через певний проміжок часу. Також важливо визначити так звані «мертві зони» та ділянки, де буде відбуватися найбільш активний рух. Відмітимо, що встановити подібні системи можна у кімнатах будь-якого розміру, рівня освітлення та призначення.

Установка датчиків руху: основні нюанси

Найголовніше, що потрібно вирішити до монтажу автоматичної системи включення/вимикання світла, це:

  1. Визначатися з задачами, які вона буде виконувати.
  2. Правильно підібрати необхідну схему з’єднання.
  3. Підключити датчик до окремого електровимикача.

Варто відмітити, що схема промислового датчика не сильно відрізняється від стандартних моделей для житла. Зазвичай виробники подібної продукції зазначають у технічному паспорті, де краще всього буде використовувати той чи інший датчик.

Пам’ятайте, що монтаж систем автоматичного включення/вимкнення світла потребує певних практичних навичок електрика. Якщо ви ненароком сплутаєте проводи, то можете не тільки зіпсувати сам пристрій, а й проводку у всьому житлі. Тому краще довірити цю роботу справжнім професіоналам від https://e-master.kiev.ua/ .

При виборі певної моделі, варто враховувати характеристики різних датчиків. Найчастіше використовуються теплові, мікрохвильові та ультрафіолетові. Потрібно підібрати той, який не буде приносити мешканцям шкоду та певні труднощі. Бо трапляється так, що після встановлення, наприклад ультразвукових автоматичних вимикачів, домашні тварини починають поводити себе більш неспокійно, часто гакати та скавчати, бо чують його сигнали.

Скільки може коштувати установка датчиків руху

Головним залишається питання, якою ж буде вартість встановлення подібного обладнання в житлі. Звернувшись до професійного майстра, ви отримаєте поради щодо того, яка саме модель потрібна вам в залежності від потреб і не витратите зайвих коштів на не актуальний дорогий прилад.

Ціна монтажу автоматичної системи вимикання/вмикання світла залежить від:

  • Кількості точок.
  • Складності монтажних робіт.
  • Моделі приладу.
  • Кількості необхідних витратних матеріалів та інструментів.

Приблизну вартість такого монтажу зможе назвати майстер після консультації та огляду приміщення, де планується встановлення обладнання. Наголошуємо, що після виконання робіт, у спеціаліста варто попросити надати гарантію на його послуги. Це стане у нагоді, якщо з роботою пристроїв виникнуть певні проблеми.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...