В Україні зареєстрували перший випадок коронавірусу

105203 1 large
Поділитися новиною

105203 1 largeВ Україні лабораторно підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом Covid-19.

Про це 3 березня на брифінгу в Києві заявив заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко. Перший випадок коронавірусу зареєстрували у Чернівцях.

“Чоловік подорожував країнами, у яких зареєстровано випадки захворювання на коронавірус. Сімʼя, чоловік та жінка, які подорожували, самоізолювалися. Через два дні після самоізоляції у чоловіка зʼявилися симптоми, які говорили про можливість виникнення захворювання на коронавірусну інфекцію. За консультацією, отриманою у лікаря, він продовжував виконувати рекомендації. 29 лютого пізно вночі у нього зʼявилися певні симптоми, які потребували додаткової консультації”.

За словами Ляшка, чоловіка доставили до госпітальної бази. Під час медичного огляду були забрані біологічні матеріали. 1 березня провели швидкі тести на наявність грипу А і В, після цього провели тестування методом полімеразної ланцюгової реакції і забрані проби, які доставили до вірусологічної лабораторії Центру громадського здоровʼя МОЗ.

Як повідомлялося, кількість людей, заражених коронавірусом у світі, станом на сьогодні становить 90 936 осіб. Від недуги вже померли 3117 осіб. За кількістю випадків зараження лідирує Китай – 80 151. 4 812 випадків зафіксовано у Південній Кореї, 2 036 – в Італії, 1 501 – в Ірані. Після Китаю, за кількістю загиблих, наступний Іран – 66 людей, Італія – 52 та Південна Корея – 28 людей.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...