Залишила без догляду дочку, а та вистрибнула з вікна

вистрибнула
Поділитися новиною

вистрибнулаУ лютому суддя Гадяцького районного суду розглядала матеріали, які надійшли від Гадяцького відділу поліції про притягнення до адміністративної відповідальності за ст.184 ч.1 КУпАП громадянки України, працівника Гадяцької ЦРЛ, яка має на утриманні неповнолітню дочку, 2005 р.н.

Було встановлено, що 5 грудня 2019 року близько19.30 хв. обвинувачена, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, залишила без догляду малолітню дочку, що спровокувало її вистрибнути з другого поверху будинку та втекти з місця проживання, таким чином ухилившись від виконання передбачених законодавством обов`язків, щодо забезпечення необхідних умов життя неповнолітньої дитини.

Обвинувачена про час і місце судового засідання була повідомлена належним чином, проте на засідання не з’явилась. Тому справу розглядали за відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності.

Вина даної особи підтверджується сукупністю інших досліджених у судовому засіданні доказів, які не викликають сумнівів у своїй достовірності і допустимості, зокрема даними, які містяться у протоколі про адміністративне правопорушення, рапортом оперативного чергового, письмовими поясненнями очевидців даної події.

Суддя вважає, що в діях обвинуваченої є склад правопорушення, передбаченого ч.1 ст.184 КУпАП ухилення батьків від виконання передбачених законодавством обов`язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей.

Враховуючи доведеність матеріалами справи вини особи у вчиненні адміністративного правопорушення, що посягає на громадський порядок і громадську безпеку та виразилось в ухиленні виконання батьківських обов`язків, обвинувачену піддали адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень, а також зобов’язали сплатити на користь держави судовий збір в сумі 420,40 грн. Суддя вважає, що саме таке адміністративне стягнення буде необхідним і справедливим з метою запобігання вчинення правопорушень у подальшому.

О. Кириченко за матеріалами відкритих даних Єдиного державного реєстру судових рішень

LIVE OFFLINE
track image
Loading...