Виклик «швидкої» буде платним для п’яних і наркоманів

швидка
Поділитися новиною

швидкаТак прокоментували нашу публікацію про оновлення автопарку «швидкої» у соцмережах. Деякі жителі Гадяцького району чомусь упевнені, що за виклик «швидкої допомоги» тепер доведеться платити. Ми вирішили розібратись у цьому питанні.

Як виявилось, такий пост дійсно опублікував директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко на своїй сторінці в Facebook. Він наполягає, що виклик швидкої повинен оплачуватись через небезпеку для життя медиків.

Почалося усе з того, що 5 лютого співробітниця «швидкої допомоги» стала жертвою насилля з боку людини, яка викликала «швидку» – на медпрацівницю напала п’яна жінка. Внаслідок цього медпрацівницю доставили до лікарні з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма, гематома лівої скроневої області».

Саме після цього працівники «швидкої допомоги» Дніпропетровської області вирішили просити в Уряду прийняти Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безпеки медичним працівникам і працівникам системи екстреної медичної допомоги, які входять до складу бригади екстреної медичної допомоги, під час надання медичної допомоги». Конкретно медпрацівники просять зробити виклик лікарів до людей, які знаходяться в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, платним. Вартість виклику, на їхню думку, повинна бути не менше 2 тисяч гривень.

Проте поки що це тільки прохання медиків захистити їх. Чи буде питання врегульовано законним шляхом – наразі невідомо. Тому поспішаємо заспокоїти усіх небайдужих: бригади екстреної допомоги і невідкладної допомоги надають медичну допомогу БЕЗКОШТОВНО!

У той же час приватні медичні клініки надають допомогу на платній основі. Щоправда, працюють приватні медзаклади переважно у великих містах. У Гадячі приватних клінік не існує.

Для прикладу ціни на виклик «швидкої» у клініках Києва:

Дитячий медцентр «Дитина» – 1100 грн.

Клініка «Oxford Medical» – від 1350 грн, за територію міста +18 грн за км.

Медклініка «Viva» – 1750 грн.

Універсальна клініка «Оберіг» – 1860 грн.

Клініка «Борис» – від 2800 грн.

Клініка «Медиком» – 2800 грн, 3150 грн – якщо з бригадою додатково приїде фахівець вузького профілю. За межі Києва (до 30 км) ― 3290 грн.

Медична мережа «Добробут» – 2800 грн, при абстинентному синдромі ― 4500 грн. Доплата за виїзд у межах 30 км від Києва ― 600 грн, у разі відмови від медичної допомоги + 500 грн. За додаткові 1500 грн машина приїде навіть на злітну смугу, а якщо доплатити ще 700 грн, лікар поспілкується з пацієнтом іноземною мовою.

Оксана Кириченко

2 коментарі до “Виклик «швидкої» буде платним для п’яних і наркоманів

  1. А у пенсіонерів навіть місячної пенсії не вистачить на виклик швидкої.
    ДЕЯКІ медпрацівники й так майже нічого не роблять, тільки якби зарплати з нашої казни та карманів отримати.
    До сімейного за два місяця потрібно записуватися.
    Супер реформа.
    Все робиться, щоб повністю знищити народ. Справжнісінький геноцид по всіх напрямках.
    Випадок в Нових Санжарах показав некомпетентність влади і не спроможність забезпечення елементарних речей. Після чого президент і влада перекрутила все у ЗМІ і звинуватила простих людей у некоректній поведінці.
    Знову винуватий народ, а не влада, що не спроможна забезпечити нормальне життя громадян. Хлопці на війні помирають, а президент дзвонить дівчинці в Китай за собачку переживає. Напевно тією собачкою можна було б не один раз заплатити за газ , як сказав із зе команди депутат.

  2. Хтось вірить у те, що п”яні та наркомани викликатимуть “швидку” і за неї платитимуть? Не насміхайтеся!!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...