Сміття з усього району тепер звозять…у Гадяч!

сортувальна
Поділитися новиною

сортувальна«Комунальне підприємство «Сервіс» Гадяцької районної ради розпочало роботу сміттєсортувальної лінії, яка знаходиться на території бази «КП «Сервіс». Спеціалізовані автомобілі згідно затверджених маршрутів збирають відсортоване неорганічне сміття і привозять його на лінію, де відсортовуються пластик, метал, скло і папір, які потім відправляються на вторинну переробку.

Основна мета сьогодні – укладення договорів між КП «Сервіс» та мешканцями населених пунктів району на вивіз сміття. Вартість вивозу твердих побутових відходів з 1 людини на місяць у районі коштує 11,30 грн. Адже вже з 1 січня 2018 року запроваджена адміністративна відповідальність за порушення умов природоохоронного законодавства в частині поводження з відходами», – таке повідомлення розмістили на офіційній сторінці районної ради і підкріпили його відеороликом, в якому показано, як «прекрасно» працює лінія для сортування сміття, встановлена у Гадячі на вулиці Енгельса…

М’яко кажучи, ми були шоковані цією звісткою. Адже міська рада протягом кількох років поспіль не може знайти місце, щоб встановити вже давно придбану сортувальну лінію, бо намагається врахувати інтереси усіх жителів громади. Відповідно, поки місто в активному пошукові, районна рада спокійнісінько звозить сміття у Гадяч і сортує його «під носом» у гадячан!

У мережі обговорювали цю подію, і, звісно, активна громадськість була, м’яко кажучи, не в захваті. Більшість нарікали, що це міський голова допустив таку злочинну діяльність на території нашого міста.

Тож ми зателефонували до Володимира Нестеренка, бажаючи почути його позицію стосовно цього питання. Виявилось, що встановлення сміттєсортувальної лінії на території міста для нього також було сюрпризом:  

«Я був на лікарняному, коли побачив це відео, в якому показують сортувальну лінію на території міста. Чесно, був шокований.

Це питання вирішили у незаконний спосіб. Вони не брали дозволів, не мають погодженої проєктної документації і дозволу на встановлення лінії, рішення громадських слухань. Жоден проєктант не дозволив би встановити сортувальну лінію на такій відстані від житлового масиву (до найближчої житлової споруди менше 100 метрів). До того ж, установлення сортувальних ліній та облаштування сміттєзвалищ на території міста категорично ЗАБОРОНЕНО.

сортувальна чи ця

 

Я не розумію позиції районної ради і начальника КП «Сервіс». На території свого ж центрального офісу, де виставлена уся техніка, створили смітник.

Кілька років тому намагались у Тютюрівщині встановити, але люди були проти. Так це ж серед поля! Тепер звозять у Гадяч із усього району сміття! Це неповага до мешканців міста, міського голови, виконкому та депутатського корпусу!

Я не прихильник акцій протесту, тож будемо діяти виключно у правовому полі. Почнемо із того, що обговоримо це питання на сесії міської ради, створимо ініціативну групу, проведемо громадські слухання. Паралельно направимо звернення до прокуратури та правоохоронних органів.

Я цього так не залишу. Нехай навіть не сподіваються – ніякої сортувальної лінії у Гадячі не буде! Це однозначно!»

Ми слідкуватимемо за продовженням цієї історії. Слідкуйте за новинами. Далі буде.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...