Лохвиччани народжуватимуть в Гадячі?

пологове
Поділитися новиною

пологовеХвиля закриття пологових відділень унаслідок створення госпітальних округів продовжується. Слідом за Гребінкою, заговорили про закриття пологового відділення у Лохвиці.

Це питання активно обговорюють у одній із груп у соціальних мережах:

«Лохвицьке пологове, яке відкрили у 2012 році, будуть закривати. Натомість нас приєднають до Гадяча. І народжувати, і лікуватися тепер будемо там», – йдеться у дописі.

Одначе у Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА закриття пологового відділення заперечують. Пояснюють, що у планах тільки реорганізація роботи.

«Закриття пологового відділення Лохвицької ЦРЛ не планується. КНП «Лохвицька центральна районна лікарня Лохвицької районної ради» в даний час проводить підготовку до укладення контракту з Національною службою здоров’я України (НСЗУ) про надання пакету медичних послуг».

А от у Карлівці пологове відділення таки закриють. Із березня пологове відділення Карлівської райлікарні призупинить роботу. Причина – мала кількість пологів у закладі та його невідповідність медреформі. Вагітних направлятимуть до Полтави (відстань 50 км).

У той же час, під загрозою закриття можуть опинитися пологові відділення Оржиці та Пирятина, адже кількість пологів там також дуже низька.

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...