На Полтавщину можуть привезти українців з Китаю

new 46755
Поділитися новиною

new 46755Жителі Нових Санжар влаштували пікет проти розміщення на карантин евакуйованих українців з Уханю. повідомляють у соцмережах.

19 лютого близько 20:00 у Полтавській області поблизу Медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” почали збиратися місцеві мешканці. Новосанжарці повідомили, що в них є інформація, що вже 20 лютого в санаторій привезуть і розмістять на карантин українців з Уханю (Китай). 
За попередньою інформацією, літак з Китаю вже вилетів і має прибути 20 лютого о 7:00 ранку. Літаки такого класу може прийняти і полтавський аеропорт.
Жителі Нових Санжар проти розміщення евакуйованих у селищі. Люди стверджують, що медичний центр не підлаштований під карантин, адже заклад є звичайним санаторієм. 20 лютого протестувальники планують йти до селищної ради.
Голова Новосанжарської об’єднаної територіальної громади Інною Кобою, яка також перебувала на пікеті,  розповідає, що на місце події викликали представника Служби безпеки України. За її словами, зранку 20 лютого зберуть позачергову сесію, щоб вирішити це питання. Голова ОТГ повідомила, що нічого не знала про подію, доки не зібралися люди.
Наразі під будівлею зібралися близько 100 місцевих жителів, проте повідомили, що пізніше на місце події мають приїхати депутати.
Також на пікеті присутні двоє працівників патрульної поліції, які зупинилися біля санаторію, помітивши скупчення людей.

20.02. 8:15

Літак з Китаю, на борту якого перебувають евакуйовані українці, змінив курс. Про це свідчать дані сервісу Flightradar24.

Тим часом поблизу Нових Санжарах протестують місцеві жителі, до селища з’їхалися поліціянти та спецпризначенці.   Літаки такого класу може прийняти і полтавський аеропорт.

9:15

Літак змінив курс в напрямку Полтави.

Директор полтавського аеропорту Володимир Окара у коментарі журналістам PTV не підтвердив, але і не спростував інформації про те, що літак з Китаю приземлиться в Полтаві.

Станом на 8:50 літак з евакуйованими українцями зробив 8 коло у небі між Полтавою та Харковом. 

Поблизу полтавського аеропорту перебувають невідомі люди. Журналістам PTV вони повідомили, що будуть займатися фізичною підготовкою. Працівник аеропорту повідомив, що зміна закінчилася, але додому їх не відпускають.

За попередніми повідомленнями, на борту літака перебуває 49 українців та орієнтовно 35 іноземних громадян.

ІНФОРМАЦІЯ ДОПОВНЮЄТЬСЯ.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...