Гроші на картках обкладати податком не будуть

1516719014 26 10
Поділитися новиною

1516719014 26 10Чутки про те, що найближчим часом в Україні вводиться новий податок на поповнення банківських карт, виявилися дуже живучими. Гадячан також занепокоїла ця “новина”. Державній податковій службі довелося виступити зі спеціальним роз’ясненням і спростувати домисли. Правда це чи ні – читайте далі. 

Учора, 18 лютого, до редакції із питанням звернулась гадячанка : 

Безымянный

Виявилося, що інформація про те, що українців зобов’яжуть платити новий податок, – не відповідає дійсності. Пресслужба відомства повідомилана Facebook  :

«Ніяких нових податків не вводиться. Інформація про те, що вводиться новий податок і тепер будуть обкладатися податком всі кошти, що надходять на приватні карти, не відповідає дійсності. Оподаткування буде здійснюватись виключно у випадках, передбачених чинним законодавством», — йдеться в роз’ясненні.

Попутно податківцям довелося внести ясність і з приводу змін стосовно банківської таємниці. У податковій кажуть, що від банку можуть зажадати лише інформацію про наявність банківського рахунку у фізособи (не підприємець). Для отримання відомостей про рух коштів на банківському рахунку потрібна буде санкція суду.

«Якщо Державна податкова служба дізнається номер рахунку фізичної особи, то для розкриття більш детальної інформації по ньому (про рух коштів і т. д.) Зобов’язана звернутися до суду», — пояснюють податківці.

Нагадаємо, днями деякі ЗМІ поширили інформаціяю про те, що нібито відтепер українці зобов’язані декларувати всі свої доходи і сплачувати з них податки. У тому числі з коштів, перерахованих з однієї банківської картки на іншу. За порушення – штраф 25% від суми податку на перший раз і 50% – у разі “рецидиву”. Плюс, звісно ж, треба сплатити податок. Проте, ця інформація виявилась не правдивою. 

“БМ”

 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...