Шукали крайнього?

b13000105 5824750
Поділитися новиною

b13000105 582475026 грудня 2019 року суддя Гадяцького районного суду розглядав адміністративну справу, яка надійшла від Гадяцького ВП ГУНП, про притягнення до адміністративної відповідальності за ст.21210 КУпАП громадянки України, яка працює бригадиром у МКП «Комунсервіс».

Відповідно до протоколу Гадяцького ВП від 20.07.2019, обвинувачена 20 липня 2019 року, перебуваючи на посаді бригадира МКП «Комунсервіс», в порушення ст.74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» не вжила заходів щодо зняття агітації по вул. Тельмана в Гадячі.

Обвинувачена свою вину у вчиненні даного правопорушення не визнала, пояснила, що вона не проводила передвиборної агітації та з МКП «Комунсервіс» не було укладено ніяких договорів зі штабами партій і кандидатів на розміщення та зняття передвиборної агітації.

Дослідивши матеріали справи, суд зробив наступні висновки. Згідно ст.21210 КУпАП відповідальність настає за здійснення передвиборної агітації особою, участь якої у передвиборній агітації заборонена законом, проведення передвиборної агітації поза строками, встановленими законом, чи в місцях, що заборонені законом, здійснення передвиборної агітації у формах і засобами, що суперечать Конституції або законам України, або інше порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації, крім випадків, передбачених статтями 212-9, 212-13 та 212-14 цього Кодексу.

У матеріалах адміністративного провадження відсутні належні та допустимі докази, які б свідчили про те, що обвинувачена є суб’єктом даного адміністративного правопорушення.

Будь-які факти, які б свідчили про те, що вона брала участь у передвиборній агітації, відсутні.

Згідно наданих посадових обов’язків, які вона виконує як дорожній робітник МКП, до її зобов’язань не входить розміщення та зняття передвиборної агітації.

До матеріалів справи не додано протоколу договорів МКП «Комунсервіс» із кандидатами у депутати чи політичними партіями про обслуговування плакатів із їх передвиборною агітацією, а також договорів оренди білбордів цими політичними партіями чи кандидатами у депутати.

За наведених обставин суд приходить до висновку, що в діях обвинуваченої відсутній склад правопорушення, передбаченого ст.21210 КУпАП, так як достатніх об’єктивних даних про те, що вона була учасником передвиборчих перегонів та брала участь у передвиборчій агітації, не здобуто.

Згідно ст.247 п.7 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за обставин відсутності події і складу адміністративного правопорушення.

На основі даних Єдиного державного реєстру судових рішень.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...