Перша сесія Великобудищанської ОТГ

будища сесія
Поділитися новиною

будища сесіяДепутатські посвідчення минулої середи, 8 січня,отримали 22 депутати, які набрали найбільшу кількість голосів за підсумками виборів: Михайло Вельбой, Людмила Пилипенко, Світлана Вельбой, Лариса Даниленко, Віктор Зайко, Григорій Лукаш, Микола Бондар, Надія Козирка, Анатолій Голоуз, Сергій Інзик, Анатолій Йосипенко, Людмила Гречка, Віктор Коротя, Тетяна Вельбой, Ганна Киричко, Наталія Шевченко, Михайло Пономаренко, Сергій Харлан, Ніна Мариниченко, Валентин Жартовський, Віталій Козер, Віта Тимошенко.

Також посвідчення отримав новообраний сільський голова Віталій Луценко.

Чесно кажучи, було видно, що єдності серед депутатів зараз немає. Та й сільський голова помітно нервував, був явно не підготовлений до проведення сесії. До порядку денного включили 14 питань (планували затвердити склад виконкому, його голову, затвердити секретаря сільради та ін.), але розглянули лише кілька з них. Зокрема, спробували обрати секретаря сільської ради. Віталій Луценко запропонував єдину кандидатуру на цю посаду – Віту Тимошенко. Було проведене таємне голосування, але кандидатуру підтримали лише 6 депутатів. Відповідно, секретаря поки не обрано.

Окрім цього, затвердили рішення щодо призначення старост у Бобрику, Книшівці, Мартинівці – ці посади очолили колишні голови даних сільських рад. А от Плішивець поки що залишається без старости – у секретаря закінчились повноваження, а сільський голова тепер керує Великобудищанською ОТГ.

Після цього більшістю депутатських голосів вирішили перше пленарне засідання сесії закрити, щоб згодом спільною робочою групою обговорити і узгодити решту питань порядку денного.

Як стало відомо згодом, після того, як перше пленарне засідання закрили, депутати ще довго спілкуватись між собою. Саме тоді, коли представників ЗМІ вже не було, на підтримку новому голові ОТГ прибув наш народний депутат по 151-му виборчому округу Максим Березін. До речі, це вже не перший його візит на Гадяччину без попереджень – кілька тижнів тому він так само «по-тихому» був у Гадячі і навідався в міську раду, де у нього відбулася неофіційна зустріч із міським головою.

***

У вівторок, 14 січня, відбулося друге пленарне засідання першої сесії Великобудищанської сільської ради.

Здається, що за кілька днів перерви між засіданнями депутатський склад таки дійшов згоди, адже питання порядку денного приймали практично одноголосно – затвердили регламент Великобудищанської сільради, затвердили положення та сформували персональний склад виконкому та структуру його апарату, затвердили положення про постійні комісії, ухвалили рішення про початок реорганізації Плішивецької, Бобрицької, Мартинівської сільрад.

Проте в одному із спірних питань домовитись таки не вдалося – обрання секретаря сільської ради. Голова ОТГ знову пропонував на цю посаду Віту Тимошенко. Свій вибір пояснював тим, що вона впродовж п’яти років працювала з ним пліч-о-пліч на посаді секретаря Плішивецької сільради, тож має досвід. Проте депутати його знову не підтримали і, відповідно, подали свою кандидатуру – Ларису Даниленко (депутат сільради від партії «Рідне місто», працювала старшим бухгалтером у ТОВ «Агро-Край»). За неї проголосувала більшість, тож тепер сільрада із секретарем.

Розглянувши усі питання, засідання закрили.

P.S. До речі, Великобудищанську ОТГ відмовляються вносити у перспективний план. Мотивують тим, що об’єднання відбулося не добровільно, та й кількості населення не вистачає – менше 5 тис. осіб. На сьогодні голова Полтавської ОДА затвердив усього 3 ОТГ у Гадяцькому районі – Лютенську, Петрівсько-Роменську та Гадяцьку. Тож за Великобудищанську ОТГ ще доведеться поборотись.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...