«#КомандаБандаМатюшенка» судиться з редакцією

ЗАГАЛЬНА ДО СУДОВИХ
Поділитися новиною

ЗАГАЛЬНА ДО СУДОВИХМинулого тижня на адресу редакції надійшов судовий позов. Позивач – Володимир Рудяк, людина, прізвище якої неодноразово згадувалось у наших публікаціях про відкриті кримінальні провадження, пов’язані із державними закупівлями у Гадяцькому районі.

 

Проте, як виявилось, його «зачепили» не ці публікації, а саме та, яку він практично сам змусив нас написати. Пояснюємо і нагадуємо, у листопаді минулого року невідома особа спробувала нанести збитки і залякати власника тижневика, підпаливши його мікроавтобус. Звісно, ми поділилися цим вражаючим фактом із своїми читачами, тож на публікацію була шалена реакція. Але з-поміж тих, хто долучився до обговорення в соцмережах, саме Володимир Рудяк відверто зловтішався, називав тижневик «продажним» та «брехливим», а також ображав нецензурною лайкою колектив (скріншоти його коментарів збережені, хоч і були видалені автором).

Щоб зрозуміти, в чому причина такого відношення до редакції, ми детально проаналізували цю особистість і перевірили дані Єдиного реєстру юридичних осіб, де вказано, що Володимир Рудяк є керівником 6-ти, засновником 9-ти і бенефіціарним власником 5-ти фірм (у деяких випадках уже екс-власник): ТОВ «АТЛАНТ-7», ТОВ «ВІРТУС-ВР» , ТОВ «ФОКУС АГРО», ТОВ «ТЕРА НЕТ», СОК «ЯГІДНИЙ СВІТ», ТОВ «АТЛАНТ 2019», СТОВ «АГРОСТИЛЬ», ТОВ «ЄВРОБУД – СТРОЙ», ТОВ «ТОРГПОСТАЧ-ПЛЮС», ТОВ «ІНТЕР А».

Для людей, які цікавляться діяльністю цих фірм, уже давно не секрет, що згідно даних сайту відкритих закупівель «Prozorro» саме ці ТОВ часто ставали переможцями різноманітних тендерів і отримували замовлення на виконання робіт у бюджетних сферах Гадяцького району. У той же час, більшість із цих ТОВ нині є основними фігурантами у відкритих кримінальних провадженнях, де вказано, що ті чи інші бюджетні установи Гадяцької РДА, комунальні підприємства районної ради вступили у злочинну змову з даними «суб’єктами підприємницької діяльності та, ухиляючись від проведення процедури закупівель, систематично завищували вартість товарів, робіт і послуг, які закупляються».

Саме за це користувачі соцмереж, не приховуючи, називають ці фірми словосполученням «#КомандаБандаМатюшенка» – у соцмережах чимало згадок цього хештегу (ключове слово або фраза, перед якими ставиться символ # і які використовуються в публікаціях у соціальних мережах).

Так от, Володимир Рудяк образився саме на цей хештег, бо, на його думку, його звинуватили в участі в злочинному угрупуванні. Тому він заручився підтримкою адвоката і подав позов до суду, в якому вимагає від «Інтернет-видання» спростувати опубліковану недостовірну інформацію, яка спаплюжила його честь та гідність, а також нанесла моральну шкоду та погіршила ділову репутацію позивача. У позові просить відшкодувати 50 тисяч гривень моральної шкоди, а також витрати на адвоката 10 тис. грн і судовий збір близько 2500 грн.

Колектив редакції вважає, що має повне право поширювати дану інформацію, адже вона передає сформовану думку суспільства і є у вільному доступі у мережі.

Перше засідання відбудеться 24 січня о 9 годині. Зустрінемось у залі суду.  

«БМ»

2 коментарі до “«#КомандаБандаМатюшенка» судиться з редакцією

  1. Ваш “БРЕД Медіа” заслуговує на сотні судових справ, статті опубліковані в вашій газеті начебто писали психічно-хворі люди. Треба писати правду, а не брехню за для піару серед розумо-відсталих.

  2. Читаючи “БМ” люди розуміють усю правду окружаючого середовища, так, як на сьогоднішній день це одне з найправдивівших видань України де працюють самі професійні фахівці своєї справи люди!!! Негативні коментарі це просто болтовня

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...