«ЗБИВ СОБАКУ – ЖДИ БІДИ»

про собачку
Поділитися новиною

про собачкуУ приватні повідомлення групи «БМ» в Інстаграмі надійшло повідомлення від підписника, де він розповідає, що став свідком неприємної події, яка сталася у нашому місті приблизно о 19.20 9 грудня.

«Щойно на моїх очах збили собаку. Це сталося на Сарському перехресті, водій на чорній десятці пролетів на червоний колір світлофору і, не зупиняючись, збив собаку. У тварини дуже понівечена задня лапа, яку вона від шоку почала гризти… На жахливе скавуління тварини зібралося багато перехожих, адже це була саме «пікова» вечірня година. Поліція також там була. Небайдужі люди зателефонували нашим зоозахисникам та дуже гнівалися на безкарну поведінку водіїв, які порушують правила вуличного руху».

Через лічені хвилини пост із проханням про допомогу і реквізитами з’явися у стрічці новин.

«Вечір понеділка міг би бути спокійним», – так був підписаний пост у Фейсбуці Марини Сахно. Також була фотографія, на яку без сліз не можна дивиться. Закривавлений пес сидить у картонній коробці, по очах собаки видно, що він відчуває страждання і благає про допомогу…

Згодом ще один пост з’явився на сторінці Олени Гейко:«19:00. Дзвінок від Юлії Тернової:

«Допоможіть, збили собаку». Гадячанин Володимир Нестеренко (не мер міста, просто людина однофамілець – авт.) зупинився, поклав собаку в ящик та допомагав до відправки собаки. Діма Супруненко швидко приїхав за мною та організував автомобіль, щоб відвести собаку на лікування у Полтаву, ще два хлопці допомагали, вибачте, не знаю їх імен і прізвищ. Година зборів, чекали клітку, тримали собаку, надавали першу допомогу. Маріанна Горбенко, ти боєць – собаку заспокоювала, наклала шину із підручних засобів. Рома Федоров та Марина Сахно повезли собаку у Полтаву. ДЯКУЮ ВСІМ! Я пишаюся вами, МОЛОДЬ, ви гідна зміна старшого покоління.

Із цієї історії стало зрозуміло: збив, не зупинився і т.д. і т.п. Найбільша печаль у тому, що не знайшлося в місті ветеринара, який би швидко і кваліфіковано надав допомогу нещасній тварині».

Ми поділилися цією вражаючою історією у наших Інтернет-джерелах із проханням допомогти знайти водія, який скоїв злочин, запитали і у працівників поліції. Коментарі у мережі не забарилися, на відміну від поліції…

Юрий Фесенко: Без коментарів (((це жорстко(((де ваші камери відеоспостереження?

Лера Павловна: Вчора їхала, якраз бачила скільки не байдужих людей зібралося))) аж не повірила. Собаку в коробку положили, кудись телефонували. Молодці, аж не віриться, що в Гадячі є такі люди, яким не байдуже)))

Зранку 10 грудня направили повідомлення до поліції з надією отримати коментар стосовно події. Адже поліція повинна швидко відреагували та по гарячих слідах, за допомогою камер відеоспостереження, встановити власника авто. У відповідь: «По даному факту ведеться перевірка».

Натомість поспілкувалися із Мариною Сахно: «Це все жахливо. Я зморена, майже о 4 ранку повернулася з Полтави. По дорозі ми, як могли, заспокоювали тварину. Та собака втратив багато крові, впала температура, тому зігрівали грілкою. Приїхали у клініку, собаці зробили наркоз і почали рятувати пошкоджену лапу. Надії на повне відновлення тварини, звісно ж, немає. Доки собака, якому, до речі, дали кличку Ред, залишається під суворим наглядом ветеринарів. На щастя, понівечену лапу вдалося врятувати, але передчасно радіти зарано. Всього від небайдужих громадян надійшло 3627 грн, на операцію витратили 2362, але ще потрібні кошти на лікування і відновлення».

Редакція звертається до наших читачів із проханням перерахувати хоч невелику суму на лікування. Картка «Приватбанку» № 5168 74272 7915 823 Леся Паладич (зоозахисник, волонтер).

У кінці допису хочеться нагадати народну приказку: «Збив собаку – жди біди». Цікаво, що коли вона з’явилася, ще навіть не існувало автомобілів. А народна мудрість не бреше.

Підготувала Любов Шкрьоба.

1 коментар до “«ЗБИВ СОБАКУ – ЖДИ БІДИ»

  1. Благословенні будьте волонтери, якби не ви, то нікому б і діла не було до кинутих напризволяще тваринок.
    Ще було б не погано якби Нестеренко, той що мер, не тільки по місту катався на гарній машині, а і волонтерів підтримав хоч трохи за кошти міста обласного значення. Хоча що йому до тварин, якщо на людей байдуже.
    А людиноподібні недоумки за кермом нехай не забувають закони Карми – вам воздасця.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...