Шпаргалка чиновника: ТОП-8 проблем Гадяча, які потрібно вирішити

orig 1561954319 shpargalka 0 1026aecc7a34164f25f4381ca024ec32
Поділитися новиною

orig 1561954319 shpargalka 0 1026aecc7a34164f25f4381ca024ec32Дуже скоро органи місцевого самоврядування будуть готувати «список справ» на наступний рік. Ми запитали у наших читачів, що б вони хотіли змінити в місті та районі? Звісно, знайшлося чимало скептиків, які один з поперед одного кричали, що «нічого не робили і далі не робитимуть». Та все ж ми віримо, що влада прислухається до висловлених побажань і хоча б напередодні чергових виборів прагнутиме вгодити своїм виборцям!

 

1.Дороги

Звісно ж, найбільшою проблемою, на думку гадячан, досі залишаються дороги. Не дивлячись на те, що протягом останніх років декілька вулиць Гадяча капітально відремонтували, все ж більшість доріг, зокрема віддалених від центру, залишаються в поганому стані.

До речі, окрім належного дорожнього покриття, люди просять зробити місто безпечнішим: збільшити кількість світлофорів по місту, оновити дорожні знаки і пішохідні переходи.

  1. Освітлення.

Одна із вічних проблем міста – відсутність нормального вуличного освітлення . І ніби міська рада вже неодноразово звітувала про те, що відновила освітлення і встановила LED-ліхтарі, а нарікання із року в рік продовжуються.

  1. Сміття

Не зрозуміла позиція міської влади із встановленням сміттєсортувальної лінії, яку придбали кілька років тому, але й досі не використовують. У той час, поки сортувальна лінія надійно зберігається на одному із складів, сміття продовжують звозити на міське звалище у Хитцях, яке кілька років тому вже визнавали переповненим.  

«Ярки без смітників» – ще одне із побажань гадячан. Справді, за цю проблему інспектор по благоустрою повинен взятися ґрунтовно. Із нашої місцевості можна зробити прекрасну лісопаркову зону. Але варто зазначити, що без допомоги самих містян її не вирішити – не важко зрозуміти, звідки з’являється непотріб у ярках.

  1. Тротуари

Ситуація подібна із пунктом №1 – тротуарні доріжки потроху роблять, але тільки на центральних вулицях. Хотілося б, щоб кожен мешканець міста, прогулюючись, відчував себе людиною, а не викручував ноги, як це можна зробити, йдучи вулицею Чапаєва або Гагаріна, наприклад.

  1. Зелені насадження

Гадяч важко назвати містом, де мало зелених насаджень. У той же час, містяни просять ще більше озеленення – оновити дерева в парку та по місту, створити квіткові клумби і газони.  

  1. Безпритульні тварини

Наразі контроль та опіку над бродячими собаками й котами повністю взяли на себе волонтери. Вони збирають благодійні кошти, самостійно возять тварин на імунізацію та стерилізацію, годують та перетримують тих, кого не вдалося прилаштувати в добрі руки. А «щедрі» гадячани натомість регулярно додають їм роботи – кількість безпритульних постійно збільшується.

Вирішувати цю проблему, безумовно, потрібно. І якщо створити притулок для тварин міській раді надто затратно, то варто хоча б ввести обов’язкову реєстрацію. Єдиний облік тварин у місті допоможе контролювати чисельність безпритульних і привчить людей до відповідальності.

  1. Посилення роботи правоохоронців

Звісно, на роботу поліцейських місцева влада вплинути не може, тому гадячани звертаються безпосередньо до правоохоронців із проханням працювати із більшою віддачею. Кількість нерозкритих злочинів та безкарних водіїв, які порушують правила або ганяють напідпитку, поступово вбивають віру в справедливість і в те, що в нашій країні є закони.

  1. Розваги

Гадячани не забувають і про відпочинок, варіантів якого у нас небагато. Хочеться, щоб для молоді створили скейт-парк (до речі, мер під час святкування Дня міста обіцяв побудувати його вже у наступному році). А більш зріле покоління просить звернути увагу на одну із окрас міста – річку Псьол – і спробувати облагородити місця масового відпочинку гадячан.  

Як бачимо, нічого неможливого люди не просять, усі побажання більш ніж реальні.

Підготувала Оксана Кириченко.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...