Не звітують і прогулюють – аналіз роботи депутатів

депутати прогульщики
Поділитися новиною

депутати прогульщикиМинулого тижня в країні відзначали День місцевого самоврядування. Нам стало цікаво, чи пам’ятають виборці депутатів, обраних від їхнього округу? Чи виконали обранці свої обіцянки?

 

Нинішні депутатські корпуси міської, районної та сільських рад були сформовані під час виборів у 2015 році. Прикро, але, судячи із результатів нашого онлайн-опитування, як для п’ятого року депутатської роботи, відгуки про їхню роботу невтішні (до речі, практично усі коментарі стосувались роботи депутатів Гадяцької міської ради! Напевно, депутатів по селах знають краще…) – у коментарях лише кілька осіб відповіли, що знають депутата свого виборчого округу, звертались до нього, і питання було вирішене позитивно. Решта ж або взагалі не знають, хто є депутатом на їхній вулиці, або ж зверталися до депутата, але допомоги від нього не отримали.

Ось кілька коментарів для прикладу:

Гриценко Андрій: «Ефективність роботи обранців в інтересах громадян та громад – 0,0!»

Таша Панкова: «Більшість депутатів не розуміють своєї функції. Необхідно пройти навчання у школі депутатів!»

Андриана Артюхова: «По-перше, ми його і в очі не бачили. Звертатися доводилося, але, на жаль, без результату.»

Світлана Гнатенко: «Мікрорайон Підварок. Жодного разу нe чули і нe знаємо, хто у нас депутат.»

Галина Шестопал: «Половина депутатів, як у місті, так і в селах, за своїх виборців взагалі забули. Мені коли треба допомога депутата, я звертаюсь до депутата з іншого округу. Бо зрозуміла, що вирішить щось із своїм неможливо.»

Олександр Богатий : «Депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов’язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу. Хтось знає, які кошти депутати та міський голова передбачили в бюджеті Гадяцької міської ради на витрати, пов’язані з проведенням своїх же звітів перед своїми виборцями, і як ці кошти використані?!»

Стосовно депутатських звітів

Протягом останніх років ми жодного разу не чули, щоб хоч хтось із обранців звітував перед своїми виборцями! До речі, не обов’язково проводити збори і зустрічатись із людьми, можна просто один раз на рік оприлюднити звіт на офіційному сайті міської ради (як це роблять депутати інших рад). У своєму звіті депутат повинен розповісти про проблеми, вирішенням яких він займався протягом року, а також про свою присутність на пленарних засіданнях і засіданнях постійних комісій. Але цю вимогу чомусь вперто ігнорують.

Тому, якщо самі депутати не хочуть звітувати, ми вирішили їм допомогти. Виходячи з того, що у нашому опитуванні обговорювали тільки депутатів міської ради, ми проаналізували відвідуваність ними сесій Гадяцької міської ради протягом 2019 року. Отже, на сайті міськради після кожного засідання оприлюднюють таблицю поіменного голосування, де також вказано, хто із депутатів був присутній, а хто не з’явився засідання. Протягом 2019 року відбулося 15 пленарних засідань сесій міської ради. Всього обрано 26 депутатів. Зауважимо, що у списку депутатів досі є Людмила Голуб, але вона вже давно не відвідує засідання у зв’язку з переїздом.

За рік найбільше засідань пропустив Валерій Мотрич, якщо вірити спискам міської ради, його не було аж на 12 засіданнях! Не далеко від нього відстав Сергій Литвиновський, який пропустив 9 засідань. Валентина Боцула і Ганна Гречка не прийшли на 7 засідань. Віта Гусаренко пропустила 6 сесійних засідань. Микола Вірченко та Людмила Божко не відвідували засідання 5 разів. Олена Будник не прийшла на 4 засідання. Олег Боцула тричі не відвідував сесії. Усього по два рази пропустили сесії: Тетяна Рубан, Василь Губський, Микола Власенко, Геннадій Литвиновський, Олександр Боцула, Олександр Кузьменко. І тільки по 1 пропуску мають Катерина Кулик, Віталій Біляк, Михайло Лепський, Володимир Донос та Алла Москаленко.

Ось такий аналіз…Розуміємо, що деякі депутати не відвідували пленарні засідання, бо мали поважні причини.

До речі, у нашому опитуванні серед негативних коментарів залишили й кілька позитивних, зокрема, гадячани висловлювали подяку депутатам не за конкретну роботу, а за те, що «завжди розуміють, вислуховують та підтримують!» Дивно, але дякували саме тим, хто у числі прогульників…

LIVE OFFLINE
track image
Loading...