Щоб гадячанам жилося безпечно і спокійно

камери відеоспостереження
Поділитися новиною

камери відеоспостереження«У Гадячі створено Єдиний центр безпеки, який налічує 120 камер відеоспостереження. 30 із них розташовані безпосередньо в місті, а 90 камер розміщені на території району. Ця система має великі можливості, які допомагають розпізнати колір автівки та номери. На постійній основі ведеться спостереження за станом на дорогах, можна відслідкувати ДТП. За робочим столом сидить один оператор. Він приймає дзвінки від громадян і слідкує за містом. На екрані монітора – карта з позначками відеокамер, які мають іконки трьох кольорів. Центр працює без вихідних. Уся інформація збирається і передається поліції після їхнього запиту».

Так рік тому розхвалювали впроваджену нову систему, що знаходиться на балансі КП «Сервіс» Гадяцької районної ради, тодішній начальник поліції та колишній голова РДА. Усіх посадовців, які мали нагоду завітати до міста, обов’язково запрошували відвідати центр, демонстрували камери та їх роботу в дії. «Новий сучасний проект, аналога якому в області немає. Це велика допомога місцевій поліції», так говорив Андрій Замахін, начальник ГУНП у Полтавській області, він один із перших відвідав центр.

Оце так система запрацювала, думали й ми, на щотижневих апаратних нарадах звітувала поліція про розкриття злочинів прямо по гарячих слідах, дякувала керівництву району, що така система працює. На жаль, це все була просто пафосна статистика, написана на аркуші паперу. Через короткий проміжок часу про камери, як і про їх користь та допомогу, мабуть, забули.

Останні трагічні події, а саме загибель адміністратора бази даних центру, повністю зупинили його роботу. І що ми на даний час маємо? Постійно зачинені двері центру, хоча за графіком роботи він повинен працювати без вихідних. Кажуть, що немає кому працювати, та здається, що немає і потреби когось шукати. І що ж тепер виходить? Місто залишається без очей…

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...