Завтра на Гадяччині стартує сезон полювання

polyuvannya
Поділитися новиною

polyuvannyaСезон ліцензійного полювання на парнокопитних тварин відкривається 2 листопада і триватиме до 29 грудня. Полювання на хутрових звірів за відстрільними картками розпочинається з 2 листопада і триватиме по 27 січня 2020 року. Полювання на парнокопитних індивідуального полювання дозволене в усі дні тижня, а колективного та облавного – у суботу й неділю. На бобра, зайця-русака, лисицю, єнотоподібного собаку, вовка – у суботу й неділю.

Денна норма відстрілу зайця одним мисливцем – один заєць. Норму відстрілу єнотоподібної собаки та лисиці у цьому сезоні не лімітовано.

Мисливцям нагадують не забувати про відповідні документи. На полюванні потрібно мати при собі державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на відстріл тварин (ліцензія або відстрільна картка) та дозвіл на носіння і зберігання зброї, при наявності мисливського собаки – паспорт на мисливського собаку.

До початку сезону полювання на копитних у мисливських угіддях Полтавщини відбувається санітарний відстріл диких кабанів та їх обстеження на наявність збудника африканської чуми.

Грибників і шанувальників заміського відпочинку закликають бути дуже обережними у лісових масивах, аби не потрапити під кулі мисливців.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...