Як правильно вибрати і де купити дебікер?

154008 1
Поділитися новиною

154008 1Власники птахівничих ферм знають про необхідність видалення особливо гострої частини дзьоба молодим пташенятам. Для цього використовується спеціальний пристрій -дебікер. Купити в Україні його можна як для великих, так і для невеликих господарств.

Придбати таке обладнання сьогодні можна у безліч торгівельних точках. Але не скрізь ви отримаєте гарантовано якісний, функціональний, безпечний апарат. Тому якщо вам знадобився сучасний дебікер, купити в Києві та інших містах країни його найкраще в інтернет-магазині Укрвет. Тут ви знайдете продукцію провідних вітчизняних і зарубіжних виробників, в тому числі й устаткування для птахівництва на https://ukrvet.ua/kategorii/97/ptitsevodstvo/, пропоновану в широкому асортименті і за доступними розцінками.

Для чого потрібно використовувати дебікер?

Цей прилад призначений для видалення загостреної частини на дзьобі пташеня. Одночасно він виконує припікання ділянки зрізу. Це важливо, щоб на даному місці в травмовані судини не проникла інфекція. Дебікер в Укрвет замовити можна на електроприводі від мотора РД і на механічному приводі, для якого на пристрої встановлена ​​ножна педаль.

154008 2

Навіщо потрібно виконувати дебікірування?

Розробка даного приладу обумовлена ​​тим, що пернаті грішать канібалізмом, який проявляється розкльову. Це їх природна поведінкова реакція на порушення будь-яких внутрішніх або зовнішніх факторів. Часто його називають симптомом неправильного годування. Проблема найбільш загострилася внаслідок використання високопродуктивних порід птахів, яким пропонувалося недостатньо якісне для них годування. А обрізка дзьоба проявила себе як найефективніший, недорогий і легкий у втіленні метод боротьби з цим явищем. Завдяки застосуванню дебікера вдається зберегти більше поголів’я, зменшити розклей свого пір’я, розбивання яєць, надмірну збудливість і дратівливість курей. Переважно за все, дебікірування виконувати на першу добу після народження, через тиждень-півтора, а також через місяць.

Як правильно використовувати дебікер?

Сьогодні дебікер замовити з доставкою можна в будь-який населений пункт через Ukrvet, адже цей прилад має великий попит у сільськогосподарських виробників. Агресивність в наслідок його застосування у птахів знижується не надто сильно. Однак клювати після цього вони починають більш обережно і не так травмуються. Адже при цьому у них виникає біль. Видаляють дзьоб на відстані не менше 2 мілліметрів від початку ніздрів. Якщо обрізати половину довжини всього дзьоба, то це не призведе до зменшення плодючості птахів. Але коли обрезати ¾ дзьоба і більш, то від того несучість зменшиться на 10 відсотків і навіть на третину. При такому порушенні навіть зменшиться статеве дозрівання пташенят. Тому дебікером потрібно користуватися максимально точно. Якщо виконувати цю процедуру після 2 місяців, то це може привести до рясної кровотечі на місці зрізу, яке буде складно зупинити. Це пов’язано з періодом активного статевого дозрівання.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...