Один гірше другого

міст
Поділитися новиною

містТак висловлюються гадячани про мости через річку Псьол у Гадячі.

На фото «новий» міст, який збудували, коли той, що поруч, побудований 1963 року, визнали аварійним. У 2006 році стало відомо, що внаслідок експлуатації десятиліттями була пошкоджена крайня тротуарна база старого мосту. У 2009 році на ньому обмежили рух, зробили його одностороннім. А в 2014 році при огляді споруди виявили явні дефекти: основа центральної п’ятої колони повністю розмита.

Тому під час огляду мосту було прийнято рішення про обмеження руху автотранспорту, вага якого перевищує 16 тонн, і видане рішення про розробку проекту по реконструкції мосту з демонтажем існуючої споруди.

За підрахунками у 2014-му ремонт старого мосту коштував би 30 млн грн, через три роки вартість робіт стала 45 мільйонів. Уже у 2018-му ця сума стала ще більшою, а в 2019-му про ремонт мосту вже й не згадують.

У той же час, «тимчасовий» також не заважало б полагодити – його стан помітно погіршився, місцями видніються дірки… Допоки доведеться чекати ремонту – невідомо. Адже у місцевому і районному бюджетах таких грошей немає. До того ж, обидва мости знаходяться на балансі Служби автодоріг.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...