Отакої. Сергіївку можуть приєднати до Петрівки-Роменської?

417577
Поділитися новиною

417577Таку інформацію отримали днями працівники редакції із достовірного джерела. Щоб підтвердити чи спростувати її, ми зателефонували до голови Сергіївської ОТГ Ігоря Лідового. Він розповів, що така інформація дійсно правдива. Каже, що кілька місяців тому Міністерство регіонального розвитку в Фейсбуці виставляло свої пропозиції стосовно адміністративно-територіального устрою України. Ці пропозиції були не офіційні, та все ж у них йшлося про те, що у Гадяцькому районі повинно бути створено всього три ОТГ – Гадяцька, Лютенська і Петрівсько-Роменська.

Ці ж пропозиції представляли чиновникам на обласних нарадах – представники Мінрегіону приїздили і показували пропоновану нову карту. Згідно неї у Гадяцьку ОТГ повинні входити Красна Лука, Великі Будища і Веприк, в Лютенську ОТГ повинні об’єднатись Рашівка, Лисівка, Соснівка, а Петрівсько-Роменська і Сергіївська ОТГ показані разом.

Спеціалісти Мінрегіону прораховували конституційну і фінансову спроможність для кожної існуючої і прогнозованої ОТГ. За цими критеріями і розрахунками у нинішньої Сергіївської ОТГ все добре. А от по кількості населення (за підрахунками Мінрегіону повинно бути не менше 5 тисяч) і кількості учнів центральній школі (не менше 200) Сергіївська ОТГ не дотягує.

На даний момент діє перспективний план, який затвердила Полтавська обласна рада і погодив Кабмін. Згідно нього район поділено на Великобудищанську, Краснолуцьку, Лютенську, Петрівсько-Роменську, Сергіївську і Гадяцьку ОТГ.

Зі слів Ігоря Лідового, у листопаді-грудні планують прийняти новий Закон про адміністративно територіальний устрій і варіант трьох ОТГ у Гадяцькому районі цілком можливий. Проте нічого конкретного ще не відомо.

«Змінюється усе кожного дня. Розрахунки Мінрегіону нам показували – по Гадяцькому району лише у Лютеньці, здається, навчається близько 200 учнів у школі. У решті сільських шкіл також немає такої кількості. А уявіть собі – у Великих Будищах у грудні тільки пройдуть вибори, а тут новий план і три ОТГ…

Зараз відбуваються консультації на різних рівнях, активно беруть участь асоціації, доводять доцільність чи недоцільність подібних планів. Можливі різні варіанти», – каже голова Сергіївської ОТГ.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...