Здавайте каштани, вигідно

Каштани
Поділитися новиною

КаштаниОстанні два-три роки поповнити сімейний бюджет і отримати невеличкий додаток до пенсії гадячани можуть, збираючи каштани. Якщо раніше вони годилися для виготовлення саморобок у дитячі садочки та школи, то тепер є непоганим приробітком. На території міста працюють кілька пунктів прийому, район Великого та Малого кругів, на Заярі. Також каштани можна здати, подзвонивши за номерами телефонів, указаних в оголошеннях БМ.

Ми побували на одному з таких пунктів прийому, там сировину приймають за ціною 2 грн за кілограм. Тут же приймають і горіхи по 8 грн за кілограм. Зі слів працівника пункту, каштани оптом здають на крупніші пункти прийому, де їх належним чином обробляють, висушують і експортують до Болгарії, невеликі партії закуповують і українські фармацевтичні компанії. З них виготовляють ліки, що застосовують при варикозі, ревматизмі, геморої та інших захворюваннях. Ще каштани закуповують виробники косметологічних засобів, а відходи йдуть на корми для тварин.

Знайомий розповів, що, гуляючи з двома дітками в парку, назбирали 10 кілограмів. Біля пункту прийому одна жінка похвалилася, що якщо не лінуватися, то можна заробити до 300–400 грн за день.

Людмила Луцай

LIVE OFFLINE
track image
Loading...