Куди миші нори риють, що вужі собі думають і чи очікувати милості від Венери

630 360 1569324424 817
Поділитися новиною

630 360 1569324424 817Сьогодні Автонома. Чи буде ще справжнє бабине літо, чи вже й не буде? Питаннячко незгірш за гамлетівське… Однак всім достеменно відомо, що глобальне потепління — доконаний факт. На нас очікує чимало катаклізмів: наступ пустель, втрата сільгоспугідь, підвищення рівня моря, спустошливі посухи, урагани, торнадо, смерчі тощо. А чи знаєте ви, що глобальне потепління напряму пов’язане з рівнем людської агресивності?

І якщо прогностичні моделі щодо самого потепління різняться, то думка вчених щодо агресивності людства єдина — рівень агресивності Homo sapiens неухильно зростатиме. Від спеки люди заводяться з півоберту: влітку в містах з кожними 3 градусами підвищення температури на 4 % зростає кількість міжособистісного насилля і на 14% — міжгрупового. До 2050 року міжособистісне насилля може зрости на 16%, а групове — на 50%.  

А в нас сьогодні священномученика Автонома, єпископа Італійського. Українці спостерігали: якщо миші риють нори входом на південь – зима буде сувора. І якщо їх чимало з’являлося біля людських обійсть – то це теж було показником того, що на морози і сніг прийдешня зима не поскупиться. Це були й останні дні перед Здвиженням, коли в лісах і степах перед зимівлею повзали гади — вужі та гадюки на світ Божий подивитися.

Іменинники нині Афанасій, Іван, Микола, Олексій.

26 місячний день, Місяць у Леві. Найближчим часом ми не тільки будемо знаходитися під впливом Терезів, але й під впливом “Прекрасної Дами” — Венери. Щоби досягти успіху в соціальній сфері, потрібно попрацювати в усіх напрямках, особливо, роблячи акцент на естетичному аспекті. Ретельно шліфуйте взаємини, власний стиль, імідж тощо. День обіцяє бути легким в емоційному плані, тому спектр життєвих сюжетів з позитивним завершенням досить високий: тут і вигідна угода, і важлива зустріч, і подорож. Сміливо розширюйте коло знайомств, будьте чуйними до чужих проблем і прохань. Гасло дня: “Як ви нам, так і ми вам”, або “Як сірка годують, так він і гавка”. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1902, –  -2,5, а найтеплішим у 1924 – +29.

Народний календар

LIVE OFFLINE
track image
Loading...