Нині дощової Феодори; зустрічаймо осінь, докопуємо буряки і чим цікаві Терези

630 360 1569228274 750
Поділитися новиною

630 360 1569228274 750Сьогодні преподобної Феодори Александрійської, яка жила наприкінці V століття. На Феодори втретє зустрічали осінь. «Всякому літу приходить кінець», — із сумом констатували наші пращури, а ще додавали: «Феодора прийшла – дощі привела». Починалася середньоосіння негода: затяжні холодні дощі, важкі тумани, сльота. Якщо на Феодори була погожа погода – селяни поспішали докопати коренеплоди: моркву і буряк – одні з головних інгредієнтів українського борщу.

Також сьогодні вшановують пам’ять одного з найвідоміших православних святих ХХ століття —  афонського ченця преподобного Силуана Афонського. Його нотатки про духовний досвід чернечого життя з коментарями архімандрита Софронія Сахарова є настільною книжкою не тільки сучасних монахів, але й вірян, надихаючи в осягненні справжнього християнства.

З іменинами вітайте Сергія, Германа, Миколу, Віктора, Дмитра.

25 місячний день. Вчора Сонце перетнуло небесний екватор, перейшовши з Північної півкулі в Південну. Дні меншають, а ночі стають довшими. Також світило залишило зодіакальний сектор Діви і перейшло в сектор Терезів. Цей знак цікавий тим, що в астрологічній традиції він — єдиний “неживий”, позбавлений “душі” й означає предмет. Прикметно, що “Терези” символізують Абсолют, прагнення людиною недосяжної гармонії, краси й бездоганності. Їхня стихія — рівновага в русі, віднайдення балансу, золотої середини. Тож одвічні коливання Терезів задаватимуть тон в усіх сферах нашого життя: як суспільно-політичного, так і приватного. Саме пошук балансів і компромісів — завдання найближчого часу.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1916, – -0,1, а найтеплішим у 1924 – +28, 7.

Народний календар

LIVE OFFLINE
track image
Loading...