Тривають – перевірки, пожежі та адміністративна відповідальність

Штраф12
Поділитися новиною

Штраф12Щотижнева апаратна нарада відбулася 3 вересня.

Проведення перевірок цільового використання коштів особами одержувачами різних видів соціальних виплат за І півріччя 2019 року.

Протягом І півріччя по 89 особових справах отримувачів різних видів соціальних виплат виникли надміру виплачені кошти на суму 81498 грн., з них повернуто до державного бюджету 81 498 грн. Крім основної заборгованості, яка виникає у зв’язку зі зміною місця проживання або смертю підопічного, проводиться постійна перевірка інформації поданої заявниками. Головними державними соціальними інспекторами здійснені запити податкової до ДФС для отримання інформації про доходи, отримані заявниками, для подальшого співставлення даних із задекларованими. В результаті звірки виявлено 7 випадків подання недостовірної інформації про доходи, у зв’язку з цим виникли надміру виплачені кошти на суму 75060 грн. З даними особами проведено роз’яснювальну роботу, до бюджету повернуто 43250 грн. і проводиться подальше погашення надміру виплачених коштів. Також за цей період згідно списків районного центру зайнятості по 6 одержувачам державної соціальної допомоги припинено реєстрацію перебування на обліку (подання заявниками письмової заяви про зняття з реєстрації як безробітного), в зв’язку з чим по даних одержувачах виникли надміру виплачені кошти на суму 14533 грн., з них повернуто до державного бюджету 11229 грн. (4 сім’ї повернули в повному розмірі, 2 сім’ї щомісячно погашають суму допомоги, до повного погашення).

Під час перевірки даних, наданих внутрішньо переміщеними особами, та даних, які надані Міністерством фінансів щодо виплати грошової допомоги (дані про наявність депозитних рахунків та нерухомого майна), було виявлено 17 сімей, які приховали факт придбання житлового приміщення та 7 сімей, які мали на депозитному банківському рахунку кошти у розмірі, що перевищує 10 кратний розмір прожиткового мінімуму, встановлений для працездатних осіб. По даним особовим справам виникла надміру отримана сума 2607 грн., з них повернуто до бюджету 1943 грн. (17 сімей повернули суму допомоги, до повного її погашення).

Загальна сума переплат по державних соціальних допомога становила 335,7 тис. грн. повернуто коштів до державного бюджету станом на 01.08.– 237,5 тис. грн. Залишок неповернених коштів – 98, 2 тис. грн.

Якщо сім’єю навмисно подано недостовірні відомості чи приховано відомості, що вплинули на визначення розміру допомоги спеціаліст відділу направляє розпорядження до Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області для негайного припинення виплати допомоги.

Основним проблемним питанням являється неповернення заявниками надміру виплаченої суми допомоги, яка виникає внаслідок несвоєчасного повідомлення заявниками про виникнення обставин, згідно з якими допомога не мала бути виплачена. Зокрема виплата допомоги призупиняється у випадку зняття з реєстрації в центрі зайнятості, як безробітного. У разі виникнення переплат, заявникам направляються виклики про необхідність повернення даних допомог. Кожного місяця проводиться звірка залишку сум заборгованості. Неможливість своєчасної перевірки доходів, задекларованих заявниками при зверненні за призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, з даними державної фіскальної служби, виникає в зв’язку з тим, що інформація з ДФС надається поквартально, а при призначенні допомоги враховуються доходи за попередні шість місяців. Існує також проблема, яка полягає у відсутності чіткого механізму повернення надміру нарахованих та виплачених коштів особами, які відмовляються це робити. Управління соціального захисту населення не може самостійно звернутися до суду, про стягнення заборгованості з фізичних осіб у зв’язку з відсутністю коштів на сплату судового збору. Поряд з цим, органи прокуратури також відмовляються представляти інтереси держави по даних справах, оскільки не вбачає в даній ситуації достатніх підстав для звернення з позовом до суду в інтересах Управління.

Надзвичайні ситуації

За минулий тиждень на території району виникло 11 пожеж, одна людина загинула. Більшість пожеж виникли на відкритих територіях. Основні причини – необережне поводження із вогнем. Необдумане випалювання сухої рослинності, яке призводить до загибелі всього живого, може спричинити пожежу за лічені хвилини та знищити гектари лісів та іншого, адже швидко поширюються у вітряну погоду.

Начальник ДСНС Василь Губський нагадав, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні підпалі, несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 1190 гривень.

Про стан безпеки

Із 26 серпня по 2 вересня зареєстровано 124 повідомлення про злочини та пригоди, 12 внесено до ЄРДР:

4 – крадіжка;

1 – нанесення тілесних ушкоджень;

5 – природна смерть, самогубство.

За вказаний період працівниками ВП складено 118 адміністративних протоколів:

88 – порушення ПДР;

11 – розпивання спиртних напоїв у місцях загального користування;

2 – куріння тютюнових виробів у заборонених місцях;

3 – керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння.

2 – вчинення насильства в сім’ї;

5 – невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей;

5 – неправдивий виклик спецслужби.

Любов Шкрьоба.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...