Інспектор ландшафтного парку звинувачує керівника у злочинних діях

70671727 1317868988393820 5948754452008665088 n
Поділитися новиною

70671727 1317868988393820 5948754452008665088 nГолові Гадяцької районної ради В.П. Нікітенку

Інспектора служби Державної охорони регіонального ландшафтного парку «Гадяцький»

Миколи Васильовича Луцая

ДОПОВІДНА

Я, інспектор державної служби охорони регіонального ландшафтного парку «Гадяцький» Микола Васильович Луцай, змушений Вам доповісти про реальний стан справ, які були і на даний час існують, відносно виконання завдань, покладених на дану установу.

 

Майже сім років мені довелося працювати на своїй посаді без серйозних зауважень, попереджень та доган. Вважаю, що головним досягненням всіх наших колективних успіхів, була компетентність колишнього керівника парку В.Г.Фролова.

Після зміни керівника РЛП «Гадяцький» посаду директора зайняв Віталій Іванович Огризько, в чому бачу провину комісії конкурсу, який відбувся. Так, як кандидатом на цю посаду мав бути громадянин із вищою освітою відповідного спрямування. Щодо спрямування, то в діях нинішнього керівника не відчувається навіть дуже маленької частини.

Так, після зміни директора, почався хаос, зовсім не зрозумілий і, на мою думку, не потрібний. Ось майже рік ми, які інспектори служби державної охорони, займаємось Бог знає чим, тільки не своїми обов’язками, а Ви отримуєте щотижня «надуту» інформацію, яку «висмоктує з пальця» наш директор.

Це, звісно, відобразилося на всіх показниках нашої роботи. Для прикладу, за минулий рік службою охорони було складено 24 протоколи, а цього року – 4 і то, які я склав у свій вихідний день, без участі начальника охорони, яким є В.І. Огризько.

Якого я таки змусив прибути вже після затримання порушників, та він посмів з’явитися у досить нетверезому стані.

Весь час його так званого керування, колектив не зміг дійти спільної згоди щодо розвитку парку, оскільки були реалізовані тільки його так звані накази, які більшістю можна вважати не правомірними і навіть злочинними. Наприклад, можна тижнями сидіти в кабінеті, без певних причин, доки наш керівник щось не придумає: це або п’ять разів косити прилеглу територію, що вже й так «блищить», чи натирати автомобіль, чи працювати помічником зварювальника і багато інших непотрібних доручень.

Свою некомпетентність він не зміг подолати протягом майже дев’яти місяців. Так при вкрай рідких виїздах на охорону території наш начальник досі не знає меж парку, хоча б приблизно і тому доводиться робити подвійну роботу, оскільки він не може запам’ятати місце де треба очікувати нас, інспекторів при перевірці акваторії річок.

Досі наш директор не може відрізнити поняття «рейд», яке він змушує писати у шляховому листі, від звичайного виїзду для охорони природно – заповідного фонду, для чого безпосередньо і існує наша служба. Але за час його роботи не було організовано жодного справжнього рейду де були б задіяні правоохоронні органи, громадські організації чи власники територій і земель, що знаходяться в їхньому користуванні.

За час директорування не написано жодного припису, які б мали місце у нашій роботі.

Не можу не інформувати Вас і про те, що досі каюсь і почуваю себе винним у тому, що замовчував дуже кричущий факт (подію).

Ще на початку своєї кар’єри наш директор зробив кримінальний злочин, на який повинні відреагувати відповідні органи. А саме : у період відльоту пернатої птиці деякі особини лебедів із причини своєї незрілості, можливо хвороби залишилися на водоймі річки Грунь. Після того, як крига скувала річку повністю ці лебеді були приречені на смерть, але в людей серце не камінь і з допомогою єгерської служби МГ «Горизонт» був спійманий один лебідь, а нами, тобто службою охорони РЛП «Гадяцький», другий. На всю зиму цих птахів прихистили у підсобному господарстві МГ «Горизонт», де вони успішно перезимували. Та ніхто не міг і подумати, що вони, з допомогою нашого директора, були приречені жити у неволі . Коли прийшов час випускати окріплих і готових до самостійного існування птахів у природу, стався дивний казус. Як виявилось, згодом наш директор домовився з незнайомим мені підприємцем про продаж, подарунок чи інше і цих птахів віддали у неволю де їм успішно підрізали крила і вони є потіхою для відпочиваючих. На даний час вони знаходяться там же. Відомі мені подробиці готовий повідомити при розслідуванні справи, яку, сподіваюсь, відкриють компетентні органи.

Та тільки напрошується одна думка – хіба місце у такій природоохоронній організації такому «охоронцю навколишнього середовища»?

Але визнаючи свою провину, я, як слухняний, підпорядкований своєму керівнику інспектор, мусив мовчати та не провокувати конфлікт. Та тільки на цьому не закінчилось думаю є ще деякі «темні» справи, про які нам, працівникам організації, не відомо.

Накази і вчинки , які діються останнім часом, я став опротестовувати, за що і потрапив у немилість горе-керівника. За останні два місяці він мені пропонував 4 рази звільнитися. Останні раз за те, що відмовився виконувати за межами парку якісь упорядкувальні роботи.

Сьогодні вранці сповістив, що встановлює нормований робочий день з 8 до 17 год., таке рішення я вважаю повною некомпетентністю і навіть навмисному перешкоджанню роботі інспекторів (основа нашої плідної роботи це ніч).

Після мого зауваження знову постало питання про звільнення і знову протизаконний наказ на виконання обов’язків, а саме: грубе порушення техніки безпеки при виконанні службових обов’язків. Оскільки начальник направляв мене одного, пішки, на охорону водних об’єктів в той час, як автомобіль яким користується служба охорони знаходиться у справному стані. Одноосібно організувати заходи щодо охорони не можливо.

Сподіваюсь, ви приймете необхідні рішення і дії щодо виправлення становища, яке склалося у регіональному парку.

04.09.2019р.

М. Луцай.

 

17 коментарі до “Інспектор ландшафтного парку звинувачує керівника у злочинних діях

  1. Хочу сказати, що як почав працювати в цій організації Огризько В.І. то відразу стало помітно що там є керівник. Понаводив порядки! А ви, Микола Васильович, за сім років своєї праці не змогли зробити хоча б 5 % від того! Тому що звикли нічого не робити і получати заробітну плату. А по розумовій діяльністі можете тільки обмовити людину, яка дійсно працює, працює чесно на відміну від вас! Таким “гнилим”людям, як ви завжди буде некомфортно у будь-якому колективі!

  2. Розігнать і набрати новий штат!!!А Огризько себе не добре поводив ще з роботи в рай відділі.

  3. Шановні, та ви згадайте що було з їхнім робочим корпусом майже рік назад! Який був безлад у дворі! Це жахи. Я кожного дня прохожу там. Так зараз мило глянуть: приміщення нове, у дворі і квіти буяють, і все прибрано, дійсно аж “блищить”. І ви задумайтеся, це нова людина працює менше року. Дійсно хазяїн!

  4. В нашем мире люди хуже животных! Сколько ненависти, лжи в этой повести и только потому, что кого-то, как я понял, просили выполнять свои рабочие обязанности! Я часто вижу эфиры с выступлением директора парка, то с уверенностью могу сказать, что человек знает свою работу, легко ориентируется в тех или других вопросах, умный. Все думают, что быть руководителем какой-то организации это легко и просто, но нет же! Пока не столкнешся, никогда не поймёшь, что это действительно сложно. Но мне кажется, что Огрызько очень даже хорошо справляется раз пускают такие слухи! Зависть, и только зависть!

  5. Шановний Віталій Іванович, якщо немає способу звільнити – скоротіть цю скотиняку. Ця падлюка – Луцай з гадячан випив дуже багато крові і ще більше хоче. У своїй статті він написав, що він нічого не робить, тільки ходить з мітлою і скаржиться на інших, гнать цю скотиняку поганою мітлою. Не бійтеся цієї падлюки – з Вами люди, за Вами гадячани!!!

  6. Хай луцаяка розкаже як він на моховатому сітки тягав – скотиняка???

  7. І хотіла б додати до свого коментарію, що людину без вищої освіти на таку посаду просто не прийняли б! Якщо ви, Луцай, незнаєте в кого є вища освіта, а в кого немає, мовчали б краще. Дивлюся по коментарам вище, що злочинцем вияляєтеся саме ви! Хм, цікаво….

  8. Луцаю передавав піп вокзальський – Амінь!!! Нехай іде замолювать свої гріхи – небожник і просить у людей вибачення за всі свої гріхи – іуда проклятий!!!

  9. Луцай, якою ж треба бути скотиною щоб так обріхувать людину! Краще розкажи як ти ніби то охороняєш природу. Самому якби наживиться на чомусь. А дійсно нормальних людей обговорюєш. Ну нічого воно тобі все вернеться! Крові ще й тобі поп’ють! Люди знають хто є хто!

  10. Не втручаючись у дану статтю, хочу зазначити головне. В. Огризько на даній посаді знаходиться на своєму місці. Більше б нам таких керівників – упереджених, кмітливих. Луцяю потрібно змиритися з тим що є, не брати до уваги образу особистого характеру, назад вороття не має, а тільки в перед і не потрібно вишукувати різні дріб’язки, щоб повалити нове і повернутися до старого – розруха, занепад, сміття і бруд…

  11. Шановна редакція!!! Є питання – немає відповіді, будь-ласка опублікуйте відповідь голови районної ради Нікітенка В.П. Громада хоче знати героїв, чи на справді Нікітенко уху-їв з Луцайом, чи він справедливо розібрався, чи є у Луцая вища освіта (на держслужбі обовязково) і т. д. БУДЬ-ЛАСКА МИ ДУЖЕ ВАС ПРОСИМО!!!

  12. [quote name=”Линець Борисович”]Шановна редакція!!! Є питання – немає відповіді, будь-ласка опублікуйте відповідь голови районної ради Нікітенка В.П. Громада хоче знати героїв, чи на справді Нікітенко уху-їв з Луцайом, чи він справедливо розібрався, чи є у Луцая вища освіта (на держслужбі обовязково) і т. д. БУДЬ-ЛАСКА МИ ДУЖЕ ВАС ПРОСИМО!!![/quote]
    Продовження історії читайте у найближчому номері тижневика, 26 вересня.

  13. Нікітенко як і всі якби тіки наповнять кармани державними коштами. А справедливо вирішить – це не про нього. Ну нічого божа кара і до нього дійде і до того Луцаяки. Догана директору парку? Тільки за що?? За те що працює. Як не вмієте працювати нормально, влада нашого міста, то йдіть краще звідси, поки Зеленський не приїхав і не вигнав із соромом : “вийди отсюда розбійник!”

  14. А Луцай як школяр ходе на роботу штани протирать та гроші получать на халяву.

  15. А що ви хотіли? Поставили директором бувшого мента. Він тільки й знає такі розпорядження як траву косити та авто вилизувати. Інтелектом він не доріс до керівника, та мабуть вже і не доросте.

  16. [quote name=”Сашко”]А що ви хотіли? Поставили директором бувшого мента. Він тільки й знає такі розпорядження як траву косити та авто вилизувати. Інтелектом він не доріс до керівника, та мабуть вже і не доросте.[/quote]
    Якщо ви з таким високим інтелектом, то напрошується питання “чого ж вас не поставили на посаду дректора парку?” Може тому що ви шановний, можете в цьому житті тільки бруд на людей лити. Знаєте, краще косити траву та “вилизувати” авто, ніж комусь зад. Так робите ви, я так розумію, і більшість людей! Сором!!!!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...