Заклади освіти до навчального року готові

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада відбулася 27 серпня.

Готовність закладів освіти району до 2019-2020 навчального року.

Із 12 серпня по 20 серпня перевірили стан готовності закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону. Мережа закладів освіти району налічує 12 шкіл з них: закладів освіти І-ІІІ ст. – 6, закладів освіти І-ІІ ст. – 5, опорний заклад освіти – 1. Планова кількість учнівського контингенту складатиме близько 1260 чоловік.

У всіх закладах освіти проведені поточні ремонти класних кімнат, харчоблоків, спортивних залів, внутрішніх туалетів, оновлено освітлення, зроблені ремонти котелень, заготовлені дрова. Прилеглі території облаштовані, встановлені ігрові майданчики.

Отже, всі заклади готові до нового навчального року. Найкраще підготувалися Веприцька, Великобудищанська, Лютенська, Вельбівська, Соснівська та БДЮТ, а також всі заклади дошкільної освіти. Виявлені недоліки усуваються. Головам сільських рад будуть направлені листи за наслідками перевірки.

Про шкільний громадський бюджет Полтавської області

Шкільний громадський бюджет – це процес взаємодії органів місцевого самоврядування з молоддю, спрямований на залучення учнів віком від 14 до 18 років до участі в бюджетному процесі шляхом подання ними проектів та проведення відкритого громадського голосування та такі проекти з подальшим фінансуванням для їхньої реалізації. Проект з додатками має бути поданий у електронному вигляді до аплікаційної форми подання проекту та бланка аналізу проекту з мінімальною кількістю підписів (15, окрім автора проекту). Голосування триватиме протягом 16 календарних днів з дня початку голосування і здійснюється лише в електронному вигляді. Одна особа може проголосувати за три проекти шкільного громадського бюджету. Після завершення кінцевого терміну здійснюється підрахунок голосів та формується список проектів за рейтинговою системою. Переможці підлягають фінансуванню за рахунок коштів обласного бюджету та коштів місцевих рад у визначеному співвідношенні на наступний бюджетний рік за умови наявності рішення про співфінансування.

Учні району, що зареєструвалися 2-3 вересня, візьмуть участь у семінарі-тренінгу для підготовки до участі у написанні проектів на шкільний громадський бюджет – Софія Вітіненко (Сарська школа), Інна Ботвіна (Рашівська школа), Анна Іщенко (Веприцька школа), Євген Симоненко (Лютенська школа).

Результати оздоровчої кампанії

Послуги по оздоровленню та відпочинку дітям надавав 21 заклад.

Загальна кількість дітей шкільного віку 1519, дітей пільгової категорії – 743.

8 – дітей-сиріт, 23 – діти з інвалідністю, 2 – діти, одному з батьків яких встановлено інвалідність І або ІІ групи, 203 – з багатодітних сімей, 78 – з малозабезпечених, 3 – постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, 23 – перебувають на диспансерному обліку, 60 – талановитих та обдарованих, 24 – вимушено переміщених осіб, 58 – дітей учасників, визнаних учасниками бойових дій, 124 – діти працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, 105 – діти працівників бюджетної сфери, 6 – взяті на облік службами в справах дітей, як таких, що перебувають в складних життєвих обставинах, 26 – діти учасників творчих колективів та спортивних команд.

Стан безпеки

Із 19 по 26 серпня зареєстровано 120 повідомлень про злочини та пригоди, 14 внесено до ЄРДР:

5 – крадіжка;

3 – шахрайство;

2 – нанесення тілесних ушкоджень;

2 – природна смерть, самогубство.

За вказаний період працівниками ВП складено 68 адміністративних протоколів:

15 – розпивання спиртних напоїв у місцях загального користування;

2 – неправдивий виклик спецслужби;

4 – куріння тютюнових виробів у заборонених місцях;

1 – вчинення насильства в сім’ї;

1 – невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей;

44 – порушення ПДР;

4 – керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння.

Звітував регіональний ландшафтний парк «Гадяцький»

Із 19 серпня по 23 серпня працівниками парку проведено 5 рейдів, з них 2 нічних. З метою недопущення випадків браконьєрського вилову риби проведено:

3 рейди – по акваторії річки Псел на територіях Вельбівської, Сарівської, Рашівської, Бобрицької, Веприцької, Плішивецької, Книшівської сільських рад та Гадяцької ОТГ.

2 рейди – по акваторії річки Грунь на території всієї Краснолуцької ОТГ.

Вилучено близько 300 метрів сітки (вічка 25 мм, 40 мм, 70 мм.) та 10 екранів. Також відпрацьовано територію Рашівської сільської ради щодо недопущення пошкоджень інформаційно-заборонних знаків ПЗФ. Перевірено дотримання правил полювання мисливцями на територіях Вельбівської, Соснівської та Гречанівської сільських рад. Проведено інструктаж у мисливських колективах щодо недопущення полювання в заповідній зоні парку та в зонах відтворення тварин та птахів. Проведено бесіду з робітниками бурової, розташованої на території Плішивецької сільської ради, щодо недопущення псування доріг по луках важкою технікою, крім відведеної дороги.

Любов Шкрьоба.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...