Гадячани увійшли до кращих товаровиробників Полтавської області

69629540 1204492676419521 5504670978384330752 o
Поділитися новиною

69629540 1204492676419521 5504670978384330752 oСьогодні, 29 серпня, у Полтавській ОДА підбили підсумки обласного конкурсу «Кращі товари Полтавщини» – ініціативи, яка другий рік поспіль сприяє популяризації смачної, корисної, а головне якісної продукції місцевих товаровиробників та відбулися урочистості з нагоди Дня підприємця, повідомляє np.pl.ua

Відсвяткувати вирішили в новому форматі, провівши партнерську зустріч між представниками влади, громад, науки та бізнесу.

Директор Депаратменту економічного розвитку облдержадміністрації Інна Іщенко представила успіхи та результати впровадження комплексної обласної програми підтримки МСП, а саме заходи з фінансово-кредитної підтримки, освітні проєкти та запроваджені конкурси.

– Завдяки вашим ініціативам кількість підприємців в області щороку зростає. Полтавщина виробляє продукцію в усіх сферах життєдіяльності і посідає 4 місце в країні за розвитком малого та середнього бізнесу. 30 суб’єктів господарювання отримали з обласного бюджету допомогу на розвиток бізнесу на суму 1,6 мільйонів гривень, із місцевих бюджетів – на 5,8 мільйонів гривень, – сказала Інна Іщенко.

Нині, завдяки кредитній програмі, підприємці-початківці мають змогу відшкодовувати 10-25% кредитів, взятих на розвиток бізнес-ідей, за рахунок держави. Завдяки стартапам на Полтавщині цього року створено 100 нових робочих місць. На думку директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій, ця цифра невелика, але є всі умови для подальшого розвитку.

Беручи до уваги прийдешнє свято – День підприємця та завершення обласного конкурсу «Кращі товари Полтавщини» (у вигляді Street fest) під час заходу відбулось урочисте відзначення активних учасників конкурсу та підприємців, які своєю щоденною працею роблять Полтавщину кращою.

Спеціальні відзнаки «Громада – територія розвитку бізнесу» отримали Пирятинська міська рада, Сергіївська об’єднана територіальна громада, Опішнянська ОТГ, Щербанівська об’єднана територіальна громада, Білоцерківська громади. Своі нагороди отримають також Омельницька об’єднана територіальна громада, Семенівська та Шишацька об’єднані територіальні громади. Одну з нагодород отримала і Сергіївська Пекарня та була відзначена за вдалий старт Сергіївська Сироварня

 

69629540 1204492676419521 5504670978384330752 o

Окрім того, більше 50 підприємців, фермерів та майстрів народних промислів, які брали участь у конкурсі «Кращі товари Полтавщини», отримали дипломи з нагоди свята.

Також на зустрічі згадали про новостворений каталог «Кращі товари Полтавщини», до якого увійшли 46 представників бізнесу і 40 майстрів області. Електронну версію каталогу можна знайти за посиланням (https://bit.ly/2HUTmcE). До речі, на сторінках цього каталогу є й наші земляки – підприємці Гадяча та Гадяцького району, чия продукція увійшла до каталогу :

Виробники хлібобулочної продукції

  • ФОП Ірина Опришко, м.Гадяч

Підприємство засновано у 2018 році, яким випускається 40 видів хліба і хлібобулочних виробів під ТМ «Сергіївський». Виробництво здійснюється на сучасному обладнанні за старовинними рецептурами, опарним методом. На підприємстві запроваджена система управління якістю продукції. Продукція орієнтована на внутрішній ринок. Реалізується в торговій мережі Гадяцького району.

  • ФОП Ярослав Цілуйко, с.Веприк

Підприємство створено у 2010 році. Продукція ТМ «Веприцький хліб» випікається з високоякісної екологічно чистої натуральної сировини. Асортимент налічує понад 50 видів. На виробництві запроваджена система управління якістю продукції, яка користується попитом споживачів Гадяцького, Зіньківського районів Полтавської області та реалізується в Сумській області.

Виробники молочної продукції:

ФГ «ДОБРО-КРАФТ» Олена Товста, м.Гадяч

ФГ «Добро-Крафт» сімейне господарство у Гадяцькому районі Полтавської області, яке займається сироварінням. Продукція відповідає сучасним вимогам та стандартам якості в Україні та орієнтована на споживачів внутрішнього ринку. В планах розширення ринків збуту продукції до Ізраїлю, Франції, Литви, Швейцарії. Вся продукція сертифікована незалежною спеціалізованою лабораторією.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...