ГАЛУШКИ ЯК «СТРАВА ЧЕСТІ» – У ПОЛТАВІ ПІДПРИЄМЦІ ГОВОРИЛИ ПРО ТУРИЗМ І СФЕРУ ГОСТИННОСТІ

images
Поділитися новиною

imagesБільше 200 представників малого і середнього бізнесу, влади та експертів обговорили тенденції туризму та шукали рішення, як зробити Полтавщину привабливою для внутрішніх і зовнішніх подорожей.

Полтавський туристичний форум відбувся 14 серпня в Соснівці, у релакс-парку «Верхоли», повідомляють у Полтавській ОДА.

Серед учасників форуму були ведучий тревел-реаліті шоу на СТБ «Страва честі» Юрій Ковриженко, графічний редактор та автор туристичних брендів Запоріжжя, Геніченська, Скадовська Дмитро Буланов, режисер Сорочинського ярмарку Олександр Князь, автор проєкту «Цікавий Київ» Арсеній Фінберг, співзасновник міжнародного фестивалю «Полтавська галушка» Яніна Барибіна та власники готелів з України.

Полтаву для проведення обрали не випадково, зазначила співорганізаторка – перший віце-президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Ніна Алехнович. На її думку, в нашому регіоні є все необхідне для туризму – екологія, енергетика й відомі вихідці:

«Зараз туризм у тренді, тому є сенс його розвивати. Туризм має бути поштовхом для розвитку громад, він не потребує великих вкладень, але може принести чималий прибуток».

За даними директорки Департаменту культури та туризму Полтавської ОДА Валентини Вождаєнко, в 2018 році Полтавську область відвідало 476 тисяч 600 внутрішніх туристів і 4,5 тисячі іноземців. За перше півріччя 2019 року Полтавщину оглянули 227 тисячі 800 українців і 2 тисячі 700 іноземців. За її словами, цьогорічний «Гелон-фест» у Більську відвідало 20 тисяч туристів, серед яких були й ірландці, французи та німці.

На її думку, такі заходи і популяризують країну, і вказують на недоліки:

«Наприклад, у тій же Котельві готелів і зелених садиб мало, щоб приймати велику кількість туристів. Тому їх треба розвивати. Дороги до головних наших родзинок теж треба ремонтувати. Дорогу на Більськ розмило минулого року, цього року ми зробили міст. До 1 квітня в Гоголеве теж відремонтували дорогу. В борг, але відремонтували. Залишилося довести справу з Полтавським аеропортом, вкласти в нього додаткові кошти і все-таки запустити рейси у країни Прибалтики, Польщу, Грузію. Хоча б туди, звідки в нас найбільше туристів».

Також обговорювали створення брендів міст, чому на Полтавщині приділяють мало уваги. Нагадаємо, у Полтаві вже почали роботу над брендом міста в рамках створення маркетингової стратегії.

Ведучий «Страва честі» і шеф-кухар Юрій Ковриженко розповів, що нам пощастило, адже в регіону вже є бренд-страва – галушка, яка могла б стати таким же гастрономічним символом, як піца чи різото в Італії.

«Полтавщині в цьому плані не треба нічого вигадувати. У вас є галушка, навколо якої варто будувати галузь гастрономічного плану. Подорожуючи Україною, на фестивалях я бачу лише якусь радянську кухню – пластикові лоточки, майонез, шашлик. На Сорочинцях взагалі більше Грузії, ніж України. Там галушки готувати треба! І скрізь їх готувати треба, щоб не було проблем із тим, куди повести гостя з-за кордону».

Звичайно, тут же згадали «Полтавську галушку» – міжнародний гастрономічний фестиваль, що вже двічі проводили в Полтаві. Про нього гостям розповіла співзасновниця Яніна Барибіна.

Завершили зустріч тематичним майстер-класом із приготування полтавських галушок із курячим м’ясом від шеф-кухара ресторану Food&Forest Дениса Левицького. Останній, нагадаємо, отримав премію «Сіль» як «Найкращий заміський ресторан».

Полтавський туристичний форум організував Центр інформаційної підтримки бізнесу (м. Дніпро), Дніпропетровська та Полтавська торгово-промислові палати за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку.

https://zmist.pl.ua

LIVE OFFLINE
track image
Loading...