Комунальники ігнорують звернення жителів міста

877849 34614677
Поділитися новиною

877849 34614677Начальнику комунального підприємства «Гадяч – житло» Гусаку Артему Вікторовичу Мікульської A.C., яка проживає за адресою вул. С.Швидкого, б. 5, кв. 89

Заява

Звертаюся до Вас із проханням вирішити питання, пов’язані з ситуацією, яка склалася у під’їзді нашого будинку. Нагадую, що мешканці потерпають від несанкціонованого голуб’ятника на горищі, а це – сморід, пух та перо, послід, мертві птахи, мухи та черви на сходовій клітці та балконах. У своїх попередніх листах – зверненнях (липень, 2017р. через депутата міської ради Вірченка М.М. та вхід. № 09-04/127 від 03.04.2018р. і 09 – 04/207 від 20.06.2018р. та від 26.03.2019р. знову ж через депутата Вірченка М.М.) я зверталася з проханням до комунального господарства вигнати голубів, зробити решітки на вікнах та виконати ремонтні роботи в під’їзді після протікання даху.

28.03.2019р. приходили з перевіркою з комунального господарства три представники з Андрущенко Наталією Григорівною, які оглянули наслідки після протікання стелі і стіни в під’їзді (до речі, там проходить електричний провід до квартири №88) та в нашій квартирі. Пообіцяли прислати ремонтників, виконати необхідну роботу, але час пройшов, а роботи не виконані.

Цікаво, до якого часу Ви будете ігнорувати звернення жителів міста? Доводжу до Вашого відома, що сусідство із несанкціонованим голуб’ятником несе велику загрозу людям, адже голуби розносять близько 60 інфекційних хвороб, небезпечні й для будівель, облицювальних кахель, покрівлі. Кожен із птахів за рік залишає на фасадах та тротуарах 10-12 кг посліду, у якому містяться нітрати, фосфати та сечовина, яка роз’їдає поверхні. У сприятливих умовах голуби можуть приносити потомство до 7 разів на рік. їх кількість збільшується щороку. Ця проблема характерна не лише для нашого будинку. Можливо, спільними зусиллями комунального підприємства «Гадяч – житло», міської ради, Гадяцької санітарно – епідеміологічної станції, ЗМІ вона буде вирішена.

A.C.Мікульська.

1 коментар до “Комунальники ігнорують звернення жителів міста

  1. Написано все правильно, але не вистачає однієї фрази: в разі невирішення порушеного питання в 7 денний термін оплата від жителів під’їзду проводитися не буде.
    Я зовсім не розумію, за що ми їм платимо.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...