«Чим тобі не «Титанік»?»

10 225
Поділитися новиною

10 225Жахливі кадри зняті мною під час зливи, яка сталася у четвер 25 липня, змусили нервувати тих, хто дивився моє відео в Інтернеті. Воно набрало більше, ніж 18 тисяч переглядів та коментарів.

…Коли почалася злива, я навіть уявити не могла які наслідки залишаться у квартирі. Було чутно як по вікнах стукотіли величезні краплі, дощ стояв стіною. Почула, що сусідка бігає туди-сюди по сходовому майданчику, зрозуміла щось трапилось. Коли відчинила двері – просто отетеріла. Картина, яку я побачила, нагадала кадри з фільму «Титанік».

Водоспад стрімким потоком стікав з четвертого поверху аж до першого. Килимки, що лежали біля кожної квартири змивало, а дитячі візочки були вже наповнені водою. Почалася паніка, хто вибігав з відром, хто з лопатою вичерпувати воду, всі кричали та сварили комунальників. Доки одні вимочували воду, інші намагалися викликати аварійну бригаду, та марно, ми залишилися один на один із проблемою.

кват потоп

А для мене то був тільки початок. Адже водночас із подіями, що відбувалися у під’їзді, вода в якусь мить почала заливати мою квартиру. Текла вона зі стелі в усіх кімнатах, з розеток, з люстри у кухні і у коридорі, у ванні та туалеті. Буквально за лічені хвилини я опинилася у воді по кісточки. Найстрашніше, що електроживлення ми не могли відключити, адже щитову також заливало водою. У хід йшли відра, ковдри, ганчірки, миски, все що мала під рукою підставляла та намагалася вимочувати . За секунди квартира перетворювалась у тонучий корабель. Як на «Титаніку», спало мені на думку. Раптом мій погляд зупинився на підвісній стелі, яка наповнилася, мабуть, тонною стічної води і стала схожа на повітряну кулю, яка ось-ось має лопнути. Ось тоді, я й усвідомила всі масштаби «побутової катастрофи». Сусідка побачивши це, почала кричати, що треба викликати МНС із помпою для відкачки води. Зателефонувала, почула не зовсім зрозумілу відповідь, усвідомила, що підмоги чекати не слід, треба рятуватися самотужки. На свій страх і ризик зробила прокол у натяжній стелі, вода почала стікати.

Покинувши все, бігом побігла у сусідній під’їзд, щоб потрапити на дах і поглянути, що ж спричинило таку ситуацію, невже нещодавній ремонт покрівлі не витримав. Руки й ноги тряслися, але долаючи страх, все таки видерлася туди і була здивована, води на даху не було. Отже причина не в цьому. Спускаюся на горище, чую дзюрчання води, почала йти на звук, коли йшла під ногами чвакала мокра скловата. Посвітила фонариком на зливну трубу і була шокована. Пластикова труба, що йшла із покрівлі «теліпалася» обмотана проволокою і не була з’єднана із другою трубою, яка повинна була бути одним цілим і називатися – стічною системою. Ось у чому причина – халатність та безвідповідальність працівників ЖКГ, які повинні були вчасно провести ТО і ремонт стічної системи. Від побаченого і відчаю, опустилися руки, адже справно плачу комунальні послуги, а це майже 300 гривень щомісяця. Чому ж з боку комунальників таке непутяще обслуговування?

Злива потроху вщухала, а вода із стелі стікала, ще три години. До пізнього вечора ходила по квартирі вимочувала її. Електрику «вибило», та це мабуть, на краще. Приїхали працівники з ЖЕКУ, покрутилися, подивилися, послухали прокльони, та й поїхали…

Наступного дня, рішуче налаштована на справедливе покарання винних, зателефонувала до начальника КП «Гадяч житло» А. Гусака, із проханням, направити бригаду для проведення ремонтних робіт зливної системи, а також направити комісію для складання акту, вже з яким маю намір звертатись до суду.

Комунальники приїхали та швидко відремонтували зливну трубу. Члени комісії пішли обстежувати наслідки, але перед тим подискутували біля під’їзду. Розбиралися, хто винен у ситуації, яка склалася.

потоп Підрядник, який проводив ремонт покрівлі, показав документи, які підтверджували, що до стічної системи він ніякого відношення не має. Також він підтвердив, що на весні я вже його викликала, бо було протікання, тоді залило лише під’їзд, по квартирах вода не пішла. З’ясували причину – проблема зі зливною трубою. Написала заявку, сусіди говорили, що ніби то приїздили, чистили, на те, що труба лопнула, уваги не звернули, ось через халатність і сталося те, що сталося.

Але це тільки моя думка, бо у акті написано так: « Причина залиття пошкодження лівньовки на технічному поверсі НЕВІДОМИМИ ОСОБАМИ…». А по пошкодженнях у моїй квартирі було написано: «не значітельні». Сміх та й годі. Після прочитання акту, якого до речі, я не підписала, стало зрозуміло – «діла не буде». Звісно, членам комісії було досить зручно звернути все на «невідому особу» і, як кажуть, «кінці у воду». Браво. Доведеться звернутися до незалежного експерта, бо дивлячись меблі у дитячій, вітальні та кухні, які вже увібрали вологу та почали відслоюватись, лінолеум, який «покрутило» від води, і навісні стелі розумієш – пошкодження доволі «ЗНАЧІТЄЛЬНІ». Тому буде продовження …

Любов Шкрьоба.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...