Корупції в РДА немає

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада відбулася 23 липня.

Робота відділу ЦНАП за І півріччя.

Із метою створення зручних і доступних умов для отримання адміністративних послуг, у вересні 2013 року розпочав свою діяльність Центр надання адміністративних послуг Гадяцької РДА. На сьогодні з центром співпрацюють 8 суб’єктів надання адміністративних послуг, серед яких:

*Відділ ГУ Держгеокадастру;

* Відділ Управління державної міграційної служби;

*Управління соціального захисту населення;

*Головне управління юстиції;

*Відділ культури;

*Відділ містобудування, архітектури, ЖКГ та будівництва;

*Управління Держпродспоживслужби;

*Районний сектор Головного управління ДСНС.

За І півріччя в Центрі зареєстровано 6014 заяв щодо отримання адміністративних послуг. Адміністративний збір за державну реєстрацію права власності та іншого речового права, що надійшов до районного бюджету становить 79 тис. 770 грн. Адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців складає 11 тис. 500 грн.

«Про план заходів щодо запобігання та протидії корупції»

Юридичним відділом апарату РДА та уповноваженою особою з питань протидії корупції ведеться аналіз проектів розпоряджень та інших нормативно-правових актів у частині відповідності антикорупційному законодавству. За результатами аналізу вживаються відповідні заходи щодо удосконалення механізму відомчого контролю, прозорого формування й ухвалення управлінських рішень. Крім того, в РДА забезпечується доступ до усіх прийнятих та таких, що є чинними, актів РДА з метою участі громадськості у реалізації державної політики, а також проведення їх аналізу та обговорення, зорієнтованих на вироблення доречних та об’єктивних пропозицій і рекомендацій, які можуть бути враховані в конкретному нормативно-правовому акті та у подальшій роботі. Забезпечується доступ громадськості до проектів нормативно-правових актів органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, шляхом їх розміщення на офіційних вебсторінках РДА та районної ради. Кожен бажаючий має можливість висловити свої пропозиції та зауваження до цих проектів чи до виконання чинних документів. Службові розслідування в апараті та структурних підрозділах РДА у 2019 році не проводилися. Також протягом звітного періоду особи уповноважені на виконання функцій держави до адміністративної кримінальної відповідальності за порушення закону про запобігання корупції не притягувалися.

Надзвичайні ситуації

Із початку року на території району виникло 79 пожеж, проти 50 за аналогічний період 2018 року, вогнем нанесено прямий матеріальний збиток на суму 1 935 667 грн., проти 1 410 810 грн., в 2018 році (+137%), побічний збиток складає 4 387 935 грн., проти 2 770 297 грн. в 2018 році (+158 %). У результаті пожеж загинуло 2 людини, у 2018 році 3 людини. При гасінні пожеж врятовано матеріальних цінностей на суму 3 900 000 грн. З 79 пожеж, що виникли: 32 у житловому секторі, 4 на транспортних засобах, 2 на підконтрольному об’єкті, 41 на відкритій території.

Любов Шкрьоба.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...